Til corporate website English Sitemap
Du er her: Forside /
HedeDanmark-gruppe-time-655-120

Ansættelse og intro – funktionærer

Her får du et generelt overblik over, hvordan et typisk ansættelsesforløb fungerer hos os samt et indtryk af, hvordan vi introducerer nye kolleger til vores virksomhed.

Når du har indsendt din elektroniske ansøgning, går lederen og HR-konsulenten i gang med at gennemlæse ansøgningerne. Sammen beslutter de, hvem der går videre til 1. samtale, og hvem der skal have afslag. 

På den måde arbejder de videre med de kandidater, der – blandt meget andet – har fagligheden i orden, og som også ser ud til at kunne fungere i samspil med den konkrete afdeling. De kandidater, der ikke bliver kaldt til samtale, får et skriftligt afslag.
 

1. samtale:

Nærmeste leder og HR-konsulenten deltager i 1. samtale. Her får kandidaten mulighed for at give en fyldestgørende præsentation af sig selv – både i forhold til personlighed og faglige kompetencer. Samtidig præsenteres kandidaten for HedeDanmark, det specifikke forretningsområde og naturligvis den ledige stilling. De, der har været til 1. samtale, får alle besked om det videre forløb. De kandidater, som ikke går videre, får et telefonopkald med et begrundet afslag.

Håndtryk-500
 

2. samtale:

Typisk går 2-3 kandidater videre til 2. samtale. Her spørger lederen og HR-konsulenten nærmere ind til kandidaten og får besvaret evt. ubesvarede spørgsmål. Kandidaten har også mulighed for at uddybe sin præsentation og for at spørge yderligere til jobbet. Under 2. samtale bliver kandidaten eventuelt præsenteret for mulige kommende kolleger, så begge parter kan vurdere, om kemien passer.

kontordame-800

Personlighedsprofil
I forbindelse med 2. samtale udarbejder HR-konsulenten en personlighedsprofil af kandidaten. Personlighedsprofilen er et fortroligt dokument, der fungerer som et supplement til samtalen.

Vi begrunder vores beslutninger
De kandidater, der har været til 2. samtale får alle et telefonopkald – enten med besked om, at han/hun har fået jobbet – eller med et begrundet afslag. Vi lægger vægt på også at have en dialog med de kandidater, der får afslag, så de får et nuanceret billede af, hvorfor han/hun ikke får stillingen. Det giver disse kandidater mulighed for at spørge ind til baggrunden for afslaget og for at kunne bruge et godt råd til eventuelle fremtidige samtaler.

Tidshorisonten på proceduren for ansættelse kan variere fra stilling til stilling, men alle får besked, uanset om det er i form af et jobtilbud eller et afslag.

Introduktion til jobbet

Nærmeste leder og medarbejdere introducerer den nye medarbejder til jobbet. Cirka 2-4 gange årligt afholder HedeDanmark en introduktionsdag for funktionærer. Her fokuseres på personlig effektivitet, lean, organisationen og en præsentation af centralfunktionerne: HR, Kommunikation & Marketing, Løn, Forretningsudvikling og Sekretariat. Adm. direktør Lars Petersen deltager på dagen, hvor han blandt andet fortæller om HedeDanmarks overordnede strategi. 

Medarbejderne fortæller
- hvordan var din første tid i HedeDanmark?

 

Vis billede:
Janni Kaarsberg Thorsager
Stilling:
Økonomimedarbejder
Citat:
"Jeg kom fra en lille revisor, så på papiret var skiftet til HedeDanmark jo markant. Men det var faktisk ikke noget, jeg tænkte over i min dagligdag. Jeg mødte ind til en gruppe, hvor alle var parate til at hjælpe mig godt i gang. Jeg har altid kun mødt smil og hjælpsomhed, når jeg har været i tvivl om noget – også når der var travlt. Alt i alt, fik alle mig til at føle mig velkommen, fra dag ét," fortæller økonomimedarbejder Janni Kaarsberg.
Vis billede:
Kenneth Bjærre Bruun
Stilling:
Forretningsudviklingskonsulent
Citat:
"Jeg arbejder i Kolding, og på min første arbejdsdag kom var min chef, der normalt sidder i Viborg, på kontoret i Kolding for at hjælpe mig på plads og vise mig rundt. Han havde også tilrettelagt et program til mig, så jeg kunne blive introduceret til programmer, personer og opgaver. Noget af det, jeg lagde mærke til i løbet af min første tid, var, at rigtig mange sagde noget i stil med, at i HedeDanmark er man ”ham eller hende den nye” i ti år. Det var på en eller anden måde rigtig behageligt at vide, at det her er sådan et sted, hvor man er længe, og hvor man kan blive ved med at lære nyt i lang tid," fortæller forretningsudviklingskonsulent Kenneth Bjærre Bruun.

Alle kan tale med alle
Organisationen er ”flad”, og alle kan tale med alle. Vi lægger derfor også op til, at nye medarbejdere udnytter introduktionsdagen til at skabe et godt netværk blandt kolleger på tværs af både jobs og organisation.   

 

Skoven-rådgivning

OFS-planlægning-800

© HedeDanmark a/s | Klostermarken 12 | DK-8800 Viborg | CVR 27623549 | Kontakt os | Cookies og privatlivspolitikker