Skov
Skov
Til corporate website Sitemap
Du er her: Forside /
August-satellitfoto_655x120
 

August i skoven – Skovdata fra luften bidrager til præcis planlægning 

De mange nye muligheder for at indhente data om skoven giver et bredere og bedre beslutnignsgrundlag for både ejer og skovfoged.

Den teknologiske udvikling revolutionerer i disse år vores muligheder for at indhente data om skoven og dens ressourcer. Både hvad vi kan få og hvordan – og dermed hvor tit – er under hastig udvikling. Således er det i dag muligt at få alt fra almindelige luftfotos, uv- og infrarøde billeder, termiske billeder til laserdata, biomasseindeks og meget andet. Hvor god opløsning, hvor mange data og hvor tit de kan fås, afhænger helt af måden, hvorpå de indsamles. Satellitter, droner og fly kan alle skaffe data – hver med deres fordel. Vigtigst af alt er dog, hvad disse data kan bidrage med til skovejeren.


HedeDanmark arbejder intensivt med at inddrage de forskellige informationer, vi kan tilvejebringe, i den praktiske skovdrift og planlægning. Eksempler herpå kan være drone- og satellitfotos ved stormfald, højde- og vedmassedata fra laserscanninger eller terræn- og afvandingsforhold fra højdemodeller.


Alt sammen oplysninger, der bidrager til det beslutningsgrundlag, der hjælper skovejeren med at nå sit mål med skoven.
 

August-drone-800x600

August-GPS-800x600

© HedeDanmark a/s | Klostermarken 12 | DK-8800 Viborg | CVR 27623549 | Kontakt os | Cookies og privatlivspolitikker