Landskab
Plantning
Til corporate website Sitemap
Du er her: Forside /
grundvand_skovrejsning

Grundvandsbeskyttelse m. skovrejsning for kommuner, vandværker mv.

Skovrejsning er velegnet som grundvandsbeskyttelse da det effektivt beskytter vores grundvand mod nedsivning af pesticider og nitrat.

Derfor planter HedeDanmark også meget skov for vandværker og vandselskaber over hele landet. 

Unikt samarbejde og optimal grundvandsbeskyttelse 
for bl.a. kommuner og vandværker 

Sammen med vores søsterselskab Orbicon, der er rådgivende ingeniører, kan vi tilbyde kommuner og vandværker et helt unikt samarbejde, hvor vi kombinerer den nyeste viden med det helt rigtige skovrejsningsprojekt for at sikre den optimale beskyttelse af grundvandet i området.

1. Grundig vurdering af kildepladsen er afgørende

Vi samarbejder tæt med vores søsterselskab Orbicon, der har en række eksperter, som vi bruger til at vurdere din kildeplads med henblik på grundvandsbeskyttelse. Er kildepladsen værd at satse på i fremtiden, er den stor nok, skal den flyttes osv.? Hvis kildepladsen er den rigtige, kan Orbicon bidrage med rådgivning om, hvor skoven skal placeres i forhold til kildepladsen. Det afgørende er at plante skoven dér, hvor vandet siver ned, og det er ikke altid der, hvor vandet pumpes op. 

2. HedeDanmark udfører skovrejsningen

I HedeDanmark har vi mange års erfaring med selve skovrejsningen og kan på baggrund heraf hjælpe i selve plantningsprocessen. Det er vigtigt at vælge de træsorter, der ikke kræver intensiv pleje i etableringsfasen, ligesom det er vigtigt at vælge sorter, der ikke har en negativ indflydelse på grundvandsdannelse og nedsivning. At træffe det rigtige valg kræver indgående kendskab til forskellige træsorters krav til jordbund og næring. 

Læs mere om skovrejsning på vores hovedside, eller kontakt os nu for en uforpligtende dialog om skovrejsning og grundvandsbeskyttelse.
 

 

 

Find nærmeste HedeDanmark kontaktperson


© HedeDanmark a/s | Klostermarken 12 | DK-8800 Viborg | CVR 27623549 | Kontakt os | Cookies og privatlivspolitikker