Natur og Vand
Natur og Vand
Til corporate website Sitemap
Du er her: Forside /
DSC_0077-1

Bliv klogere på vandløbets planter

HedeDanmark har udgivet en håndbog om vandløbsplanter, som giver en samlet oversigt over de mest almindelig planter, der findes over og under vandet i landets vandløb.

Et vandløb er et sårbart og afbalanceret øko-system, hvor planterne over og under vandet har hver deres funktion. Det kræver viden om planterne at vedligeholde et vandløb, så det er i fortsat balance, og derfor har HedeDanmark udgivet ”Håndbog om vandløbsplanter” til åmænd, lodsejere ved private vandløb og andre, som beskæftiger sig med grødeskæring.

Bogen gennemgår 21 vandløbsplanter i alfabetisk orden – fra bittersød natskygge til ærenpris. Hver plante er afbildet med to fotos og en tegning, mens teksten beskriver kendetegn, voksested, egenskaber, overvintring, betydning for vandløbsmiljøet, og hvordan grøden bedst skæres.

En fælles referenceramme
I et indledende afsnit forklarer bogen også betydningen af de mest almindelige faglige termer som grøde, vandplanter, kantplanter og brinkplanter samt deres betydning for vandløbsmiljøet. De fleste åmænd ved allerede en del om disse ting, men kan måske ikke lige sætte navn på de enkelte planter. Hvis vi skal kunne gøre brug af al den viden og de erfaringer, som findes blandt åmændene, er det dog vigtigt, at vi bruger de samme betegnelser, når vi taler sammen. En fælles referenceramme mindsker risikoen for misforståelser og fremmer en skånsom og dynamisk vedligeholdelse af de danske vandløb.

Bag bogen står en redaktion af meget erfarne og kompetente fagfolk fra blandt andet HedeDanmark, Randers, Aalborg og Kolding kommuner samt Aarhus Universitet. Det er redaktionens håb, at håndbogen vil øge kendskabet til vandløbets planter og deres betydning for vandmiljøet og medvirke til, at vandløbsvedligeholdelsen bliver så skånsom og målrettet som muligt, helt i ånden fra EU’s Vandramme- og Habitatdirektiv.

 

I højre side finder du mere information om håndbogen, samt hvor du kan bestille den.

Bestil håndbogen om vandløbsplanter

  • Praktisk lomme-format på 11x19 cm
  • Inkl. beskyttende plastikomslag 
  • Fås i sæt á 10 stk.
  • Pris: 750,00 kr. pr. sæt (ekskl. moms)

Ring til 21 76 29 68 eller skriv en mail for at bestille håndbogen.

Forside-Vandløbsplanter-bog

© HedeDanmark a/s | Klostermarken 12 | DK-8800 Viborg | CVR 27623549 | Kontakt os | Cookies og privatlivspolitikker