Skov
Skov
Til corporate website Sitemap
Du er her: Forside /
Juni-risikotræer_655x120

Juni i skoven – Har du styr på dine risikotræer?

Som skovejer er det vigtigt at forholde sig til eventuelle risikotræer i ens skov – og at kunne dokumentere aktiviteter i denne forbindelse.

Flere domme herhjemme har fastslået, at man som skovejer bør holde øje med, om man har træer, der udgør en særlig risiko for andre. Således bør man som skovejer sørge for at gennemgå de steder, hvor publikum kan færdes, og sikre sig, at der ikke er døde træer eller grene, der kan forvolde skade.


Jævnlig gennemgang for risikotræer er en del af HedeDanmarks Skovejer Fordelsprogram. Evt. risikotræer registerets med billede, gps-position og bemærkningen om, hvori skaden består, hvad der bør ske med træet og hvornår.
Registreringerne uploades med det samme til Skovportalen, hvor skovejeren og skovfogeden kan se de enkelte indberetninger på et overblikskort og enkeltvis med alle detaljer. Herefter bliver de træer, der er udpeget til det – enten fældet eller beskåret.Træer med mindre skader vil blive observeret for at se, om de udvikler sig.


Således er man til enhver tid dækket ind og kan dokumentere, at man som ejer har forholdt sig til risikotræer på sin skovejendom. Som et supplement til gennemgangen for risikotræer tilbyder HedeDanmark en billig erhvervsansvarsforsikring, der dækker både sagsbehandling såvel som et evt. erstatningsansvar, hvis det skulle blive nødvendigt.
 
Er du interesseret i at læse mere, så gå ind på hededanmark.dk/skovforvaltning.
 

Juni-maskine-bil_800x600

Juni-træfældning-skilt_800x600

 

© HedeDanmark a/s | Klostermarken 12 | DK-8800 Viborg | CVR 27623549 | Kontakt os | Cookies og privatlivspolitikker