Skov
Skov
Til corporate website Sitemap
Du er her: Forside /

Krav til bilveje i skoven og placering af råtræ og flis - værktøj til planlægning af logistikforhold

HedeDanmark har udarbejdet en vejledning til planlægning og styring af logistikken i f.m. afhentning af råtræ og flis. 

Vejledningen er udarbejdet som en pjece, der skal sikre at skovejer og aftager har et fælles planlægnings- og referencegrundlag for planlægning af kørslen.

Baggrunden for pjecen er, at kørselsbehovet i skovbruget har forandret sig gennem de seneste år. Skovens produkter afsættes hele året, og køretøjerne er blevet større og tungere.

Der er penge at spare, hvis skoven er forberedt til lastbilerne og maskinerne. Ved at være proaktiv i forvaltningen af vejene skal skovejeren bruge langt færre penge i forhold til at udbedre vejene, efter de har taget skade af den tunge transport. I fremtiden vil mulighed for en problemfri afhentning af træ og flis også blive et konkurrenceparameter, der betyder, at den skovejer, der har gode vejforhold, opnår en konkurrencefordel.

Pjecen gennemgår krav til hoved- og stikveje. Derudover gennemgås krav til dimensioner på vende-, lægge- og containerpladser.

Skovvejene inddeles i tre kategorier:

  • Hovedveje
  • Stikveje
  • Veje, hvor færdsel med lastbiler og maskiner er forbudt

Planlægningsværktøjet skal sikre, at de forskellige vejkategorier indtegnes på skovkortet, således at de også bliver videresendt med målelister og vognmandskort.

Hvis man på forhånd overvejer, hvor lastbiler og maskiner kan køre, så stiger herlighedsværdien af skoven på grund af et velovervejet vejnet, som giver plads til både søndagsturen og forretningen. I nogle tilfælde vælger skovejere fx at leje en mark til afhentning af varerne for at beskytte skoven, selvom det betyder en højere pris på skovning og udkørsel.


Pjecen er fremkommet gennem dialog med udbydere og aftagere af skovens træprodukter samt speditører og vognmænd.

Læs eller download hele pjecen:
 
Krav-til-biler-og-veje-skovdrift-450ny

 

Find nærmeste kontaktperson


Se topkapning af flådeege
Se manuel topkapning optaget med et hjelmkamera (GoPro).

© HedeDanmark a/s | Klostermarken 12 | DK-8800 Viborg | CVR 27623549 | Kontakt os | Cookies og privatlivspolitikker