Skov
Skov
Til corporate website Sitemap
Du er her: Forside /
Maj-2019-raabuk_655x120

Maj – Skoven skaber det perfekte skjulested for råvildtet

For mange skovejere er maj måned ensbetydende med bukkejagt. Her kan man som jæger være ”fluen på væggen” og se skoven, når den vågner.

Ikke alle de nye kulturer er sprunget ud endnu, og ukrudtet er ikke højt, så der er rig mulighed for at følge dyrelivet og besigtige råvildtets stand efter vinteren. De nye rålam viser sig for første gang, den sidste vinterpels rystes af, og en dårlig buk kan selekteres, inden han går i brunst i august. Råvildtet bevæger sig meget i overgangen mellem tættere bevoksninger og de mere åbne arealer som fx skovenge og nyplantninger.

Skovejeren kan sagtens have succes med både plantninger og råvildt, og Hede- Danmark hjælper ofte skovejere med at praktisere en vildtvenlig skovdrift. De lysåbne arealer med kortklippede vildtagre og mindre krat med spor på sydsiden  skaber den fornødne ro og læ for dyrene. Andre arealer kan samtidig udvikles til højproduktive arealer med fokus på fremtidig afsætning af træ. Ikke alene får  skovejeren glæde af råvildtet, men den differentierede udnyttelse af skoven skaber også en fin variation til glæde for både dyreliv og skovgæster. 


Maj-2019-raadyr-paa-udkig_800x600

Maj-2019-graessende raadyr_800x600
 

© HedeDanmark a/s | Klostermarken 12 | DK-8800 Viborg | CVR 27623549 | Kontakt os | Cookies og privatlivspolitikker