Skov
Skov
Til corporate website Sitemap
Du er her: Forside /
Marts_planter_622x122

Marts – Dækrodsplanter kan være et godt alternativ til barrodsplanter

HedeDanmark er blandt de førende inden for udvikling og anvendelse af dækrodsplanter til nyplantninger. Dækrodsplanter plantes ud allerede efter 1 års dyrkning og har til forskel fra barrodsplanter en lille jordklump om rødderne.

Dækrodsplanten indhenter, takket være en meget hurtigere start, hurtigt de lidt større barrodsplanter. Jordbundsforholdene er dog afgørende for, om dækrodskonceptet er egnet. De små planter skal i videst muligt omfang holdes ukrudtsfrie de første sæsoner. Derfor klarer de sig bedst på magre jorde med et lavt ukrudtstryk.

Omkostningerne til etablering af en ny kultur i skoven er generelt høje i forhold til
det afkast, en skovejer kan opnå i løbet af en bevoksnings levetid. Derfor har HedeDanmark udviklet dækrodskonceptet, som generelt reducerer kulturomkostningerne med mindst 25 pct. i forhold til plantning med barrodsplanter. HedeDanmark har gode og driftssikre erfaringer med at bruge rødgran, sitkagran og lærk – og har igangværende forsøg med andre træarter.
 

Marts_2017_hånd

Flere års arbejde med udvikling og test af dækrodsplanter har givet gode resultater. Planterne er billigere og ideelle på magre jorde.

Marts_2017_mand-der-planter

© HedeDanmark a/s | Klostermarken 12 | DK-8800 Viborg | CVR 27623549 | Kontakt os | Cookies og privatlivspolitikker