Skov
Skov
Til corporate website Sitemap
Du er her: Forside /

Marts i skoven – Nye og mere rentable kulturer finder vej til skoven

Skovejerens ønsker og jordens beskaffenhed danner udgangspunkt for de valg, der skal træffes, når man står over for at skulle plante. Det betaler sig at søge råd hos en erfaren skovfoged og få drøftet de forskellige muligheder.

Skovfogeden tager udgangspunkt i jordbund, klima, nabobevoksninger – og ikke mindst skovejerens ønsker. 

HedeDanmark udvikler løbende nye og mere rentable kulturmetoder og -koncepter som fx powerkulturer og brug af dækrodsplanter. Powerkulturer består af bestandstræer, hvor der plantes ammetræer i tyndingssporene. Ammetræerne vokser hurtigere end bestandstræerne og tjener således først som læ og senere som tidlig indtjening, når skoven tyndes.

Dækrodsplanter plantes ud allerede efter 1 år og har til forskel for barrodsplanter en lille jordklump om rødderne. Det er således en billigere, men lige så god løsning som barrodsplanten. Dækrodsplanten indhenter i løbet af forholdsvis kort tid – takket være en hurtigere start – de lidt større barrodsplanter. Jordbundsforholdene er dog afgørende for, om dækrodskonceptet er egnet. Mulighederne er mange.

Kalender-marts-gravearbejde-800x

Den rigtige bearbejdning af jorden giver kulturen en optimal start og en sikker etablering, som gavner skovejeren på lang sigt.

Kalender-marts-plante-800x
Kalender-marts-handske-800x

© HedeDanmark a/s | Klostermarken 12 | DK-8800 Viborg | CVR 27623549 | Kontakt os | Cookies og privatlivspolitikker