Skov
Skov
Til corporate website Sitemap
Du er her: Forside /
November_2017_stak_622x122

November – Løvtræerne er skovens grønne guld

Når skovens løvtræer skoves, sker det efter nøje overvejelser. Træerne har stået i skoven i generationer, så derfor er en god planlægning af skovningen væsentlig for at få mest udbytte af træet.

Værdien af en kævle stiger, jo færre og mindre knaster den har og jo større diameteren er, hvilket gør en optimal udnyttelse mulig. Afhængig af træart tager det 90-140 år, før træstammen er stor nok.

Under væksten sørger skovfogeden via korrekt tynding for, at træerne smider grenene på de nederste 8-12 meter, hvilket giver smukt træ uden væsentlige knaster og barkskader. Således er plantning og dyrkning af løvtræ et projekt, som strækker sig over generationer.

Ask, bøg og eg bruges til møbler og gulve. Det bedste træ bruges til luksusprodukter som dyre møbler, luksusgulve eller endda skibe, hvor eg er godt som skibstræ. Dette træ sælges til aftagere i Danmark og Nordtyskland. Den næste klasse løvtræ sælges til træhandlere, som eksporterer kævler til Asien med Kina som hovedaftager, hvoraf 80 pct. bruges til planke- eller parketgulve. Resten sælges som flis, brænde eller cellulosetræ.
 

November_2017_træfældning

De 90-140 år gamle løvtræer skoves først efter nøje overvejelser. Vi står på skuldrene af forgængerne og planter til efterkommerne.

November_2017_mand_motorsav

© HedeDanmark a/s | Klostermarken 12 | DK-8800 Viborg | CVR 27623549 | Kontakt os | Cookies og privatlivspolitikker