Til corporate website English Sitemap
Du er her: Forside /
Til nyhedsoversigten
Overskrift:

"Skoven skal bruges!" ifølge Göran Persson

Publiceringsdato uden tid:
12-04-2019
Vis nyhedslabel:
Nyt fra Skov
Intro:

Skovejer og tidligere svensk statsminister Göran Persson meldte ved Timber & Market skovbrugskonference klart ud om skovenes store og vigtige rolle som en del af løsningen på klimaudfordringerne.

Brødtekst:

Mere end 550 skovinteresserede fra otte nationer var samlet til Viken Skogs skovbrugskonference ”Timber & Market” tidligere på året, hvor Göran Persson meldte klart ud.

”Skoven skal bruges! Det er vores største bidrag til bekæmpelse af klimaændringer. I skovejere sidder på den afgørende ressource, lad ingen forhindre jer i at bruge skoven," sagde Sveriges tidligere statsminister og nuværende skovejer Göran Persson til deltagerne på den norske skovbrugskonference "Timber & Market".

Goran Persson
Gøran Persson havde tilhørernes fulde opmærksomhed ved skovbrugskonferencen "Timber & Market"


HedeDanmark: de nordiske lande kan lære af hinanden
Steen Riber, divisionsdirektør i Skovdivisionen i HedeDanmark, ser et godt potentiale for udveksling af viden på tværs af de nordiske lande.

"Det er altid spændende at se, hvordan skovbruget ser sig selv i vores nabolande. Selvom der både dyrknings- og markedsmæssigt er stor forskel på Norge og Danmark, er der stadig mange steder, hvor vi kan lære af hinanden og blive inspirerede," siger divisionsdirektør Steen Riber.

skovfogeder-AT SKOG
Selvom terræn- og dyrkningsforholdene er noget forskellige i Norge og Danmark, kan vi stadig blive inspirerede og lære af hinanden. Her nogle af HedeDanmarks skovfogeder på besøg hos AT Skog sidste år.
 
Skovbruget spiller en vigtig rolle for fremtiden
Største indtryk fra konferencen var dog Göran Perssons tale, hvor han på en engageret og personlig måde talte skovbruget op og helt faktuelt understregede den store og vigtige rolle, skoven spiller i løsningen af de stadig mere aktuelle klimaudfordringer.

”Man kan som skovmand ikke undgå at blive noget grebet af stemningen, når man hører en mand som Göran Persson levere en så klar og tydelig tale om skovens afsindigt vigtige rolle og de muligheder, den har der i dagens verden,” siger divisionsdirektør Steen Riber.

Se et uddrag af talen:


HedeDanmark har igennem mange år haft flere berøringsflader med norsk skovbrug indenfor både samhandel, skovfrø og planter, juletræsproduktion og generel vidensudveksling.

 

Kontakt / Forfatter:
Steen Vincens Riber
Steen Vincens Riber
Divisionsdirektør - Skov
Vis Spot 1 - Højre kolonne:

Tilmeld vores nyhedsbrev

hd_newsletter_spot_grafik

Følg HedeDanmark på de sociale medier

Se bl.a. billeder, video og nyt fra det grønne område.

© HedeDanmark a/s | Klostermarken 12 | DK-8800 Viborg | CVR 27623549 | Kontakt os | Cookies og privatlivspolitikker