Til corporate website English Sitemap
Du er her: Forside /
Til nyhedsoversigten
Overskrift:

Frøhøst i Georgien over middel

Publiceringsdato uden tid:
03-10-2018
Vis nyhedslabel:
Nyt fra Skovfrø
Intro:

Høsten af kogler i Ambrolauri er nu i fuld gang, og vi er som altid selv til stede for at sikre, at vi får de bedste frø med højeste sikkerhed for oprindelse. Årets høst er over middel i forhold til både kvalitet og mængder – og vi kan skaffe de frø, vi skal bruge.

Brødtekst:

Årets høst af Nordmannsgran-frø er i fuld gang i Ambrolauri, Tlugi, Georgien. Vores to udsendte medarbejdere, Poul Elgaard og Mikkel Andersen, ankom den 15. september og brugte et par dage på forberedelser, inden de skød selve høsten i gang tirsdag den 18. september.

Poul-og-Mikkel_2018
Poul og Mikkel forbereder årets frøhøst i Ambrolauri, Tlugi (Georgien).

Høsten forberedes grundigt
Der er mange forberedelser, inden høsten skydes i gang, og alt skal være godt forberedt, da selve høsten foregår over en meget begrænset periode. De første par dage går primært med at besigtige vores afdelinger og markere de områder, hvor vi vil høste. Vi indgår også aftaler med kogleplukkerne, mens vi er i Georgien. For os er det nemlig et krav, at alle kogleplukkere registreres og deltager i et obligatorisk klatrekursus, inden de må bevæge sig op i træerne. Så har vi styr på, hvem der arbejder for os – og ikke mindst på sikkerheden.

Sikkerhed for oprindelse
Under indhøstningen er den vigtigste opgave for Poul og Mikkel at sikre, at høsten udføres jævnfør vores håndbog, hvilket blandt andet betyder krav om konstant tilstedeværelse i skoven sammen med kogleplukkerne. Vores tilstedeværelse giver os den størst mulige sikkerhed for at kunne dokumentere frøenes oprindelse. Når vi har dokumentationen i orden, kan vi få de danske myndigheders godkendelse af frøpartiet.

Kravene i håndbogen bygger på den frivillige ”aftalebaserede ordning for skovfrø” – et ganske unikt samarbejde mellem myndigheder og private virksomheder. Ordningen giver de deltagende virksomheder mulighed for at dokumentere frøenes oprindelse, når de skal sælge frøene til deres kunder. Dette er altafgørende i en frøproduktion, som tager 10 – 12 år, hvor frøets oprindelse har stor indflydelse på kvaliteten af det færdige produkt.

Koglelade_2018
De plomberede sække med kogler står klar i laden.

Kontakt mig endelig, hvis du vil bestille frø til næste sæson.

 

Se eller gense også filmen: HedeDanmark Skovfrø sikrer frøets oprindelse...

Kontakt / Forfatter:
Morten Krogh
Morten Krogh
Vis Spot 1 - Højre kolonne:

Klatrekursus_2018

Alle kogleplukkere skal gennemføre et klatrekursus, inden de må deltage i frøhøsten.

Kogler_overskaaret_2018
Frøenes kvalitet i årets høst er over middel – og der er frø nok til alle, der efterspørger. 


Tilmeld vores nyhedsbrev

hd_newsletter_spot_grafik

Følg HedeDanmark på de sociale medier

Se bl.a. billeder, video og nyt fra det grønne område.

© HedeDanmark a/s | Klostermarken 12 | DK-8800 Viborg | CVR 27623549 | Kontakt os | Cookies og privatlivspolitikker