Til corporate website English Sitemap
Du er her: Forside /
Til nyhedsoversigten
Overskrift:

Prestigefyldt arkitekturpris tildelt naturpark udført af Skælskør Anlægsgartnere

Publiceringsdato uden tid:
26-01-2016
Vis nyhedslabel:
Nyt fra Nyanlæg - Skælskør Anlægsgartnere
Intro:

Novo Nordisk Naturpark er i dag tildelt Dansk Landskabspris 2015. Skælskør Anlægsgartnere stod for fagentreprisen og anlægsarbejdet af naturparken, der er betegnet som et nybrud og revolution inden for dansk havekunst.  

Brødtekst:

Fællessalen i Folketinget udgjorde rammen, da Novo Nordisk Naturpark i Bagsværd i dag fik tildelt Dansk Landskabspris 2015. Skælskør Anlægsgartnere stod for fagentreprisen og var dermed med til at realisere en vision for Novo Nordisks nye hovedsæde i Bagsværd, hvor klima, miljø og grønne løsninger var tænkt ind i alle dele af byggeriet. Den prestigefyldte pris blev uddelt af Danske Landskabsarkitekter, Danske Arkitektvirksomheder og Park- og Naturforvalterne og overrakt af kulturminister Bertel Haarder (V).

”En stor del af æren går naturligvis først og fremmest til Novo Nordisk og arkitekterne for at tænke visionært, men i Skælskør Anlægsgartnere er vi glade og stolte over vores rolle, og at vi har været med til at få et ambitiøst projekt ført fra idé og skitser ud i virkeligheden. Projektet har været en spændende opgave for vores medarbejdere, som har brugt al deres erfaring, faglighed og håndværksmæssige kunnen for at skabe et smukt resultat,” siger regionschef Henrik Oppermann fra Skælskør Anlægsgartnere.

Nybrud og revolution
Novo Nordisk Naturpark er etableret i forbindelse med byggeriet af den internationale medicinalkoncerns hovedsæde. Naturparken er anlagt i perioden 2013-2014 og har allerede vundet både nationale og internationale priser. Anlægget er blandt fagfolk betegnet som et nybrud i havekunsten og en økologisk revolution. Området på i alt 31.000 kvadratmeter er en fortolkning over et såkaldt dødislandskab, som kendes fra danske skove og natur. Opgaven for Skælskør Anlægsgartnere var i praksis – populært sagt – at bygge en fuldvoksen skov og færdigt landskab op omkring Novo Nordisks nybyggede domicilejendom, som blev opført i et eksisterende industrikvarter. Et moderne domicilbyggeri, hvor arkitektur med bl.a. grønne tage skulle få hovedsædet til at smelte sammen med naturlandskabet.

”Vi er privilegerede ved at blive inviteret til at deltage i denne type grønne anlægsopgaver, som betyder, at Skælskør Anlægsgartnere kan være med til at realisere nogle af de mest krævende og spændende projekter i branchen. Når landets dygtigste arkitekter og bygherrer tager os med på opgaver som denne naturpark, tager vi det naturligvis som en anerkendelse af vores faglige kunnen,” siger Henrik Oppermann.

Inden for de seneste år har Skælskør Anlægsgartnere bl.a. etableret Danmarks største træterasse, skabt Danmarks første cykellegeplads, gennemført større klimasikringsprojekter og udført en lang række forskellige grønne anlægsopgaver med komplicerede belægnings- og beplantningsarbejder. Skælskør Anlægsgartnere er i øjeblikket bl.a. i gang med at etablere nye haveanlæg ved Fredensborg Slot.  


Fakta om Novo Nordisk Naturpark

  • Areal: 31.000 kvadratmeter
  • Beliggenhed: Novo Allé, Bagsværd
  • Bygherre: Novo Nordisk A/S
  • Anlægsgartner: Skælskør Anlægsgartnere
  • Landskabsarkitekt: SLA
  • Arkitekt: Henning Larsen Architects
  • Ingeniør: Alectia og Orbicon (Klimatilpasning)
  • Biotop-konsulent: Urban Green 
     

Novo-Nordisk-Naturpark-800-3_

Novo-Nordisk-Naturpark-800-5_

Kontakt / Forfatter:
Anders Lehmann
Anders Lehmann
Kommunikationsdirektør
Vis Spot 1 - Højre kolonne:

Anlægsgartnere-skabte-Novo-Nordisk-Naturpark-Foto-HedeDanmark-1200-sm

Stolte anlægsgartnere foran Novo Nordisk Naturpark.

 

Novo-Nordisk-Naturpark-800-6_

Novo Nordisk Naturpark


Tilmeld vores nyhedsbrev

hd_newsletter_spot_grafik

Følg HedeDanmark på de sociale medier

Se bl.a. billeder, video og nyt fra det grønne område.

© HedeDanmark a/s | Klostermarken 12 | DK-8800 Viborg | CVR 27623549 | Kontakt os | Cookies og privatlivspolitikker