Til corporate website English Sitemap
Du er her: Forside /
Til nyhedsoversigten
Overskrift:

Tjek kortet: Se, om du har særlige drikkevandsinteresser under din jord

Publiceringsdato uden tid:
30-04-2019
Vis nyhedslabel:
Nyt fra Landskab
Intro:

Hvis vi fortsat skal kunne tappe rent og frisk drikkevand fra vandhanen, skal vi passe godt på de drikkevandsressourcer, vi har i undergrunden. Kan du beskytte grundvandet ved at rejse skov på din jord?

Brødtekst:

Danmark kan, som et af de få lande i verden, basere meget tæt på 100 % af vores drikkevandsforsyning på klart, rent drikkevand. Vores drikkevand stammer fra det grundvand, som ligger lagret i den danske undergrund.
 

Sådan bliver grundvand til drikkevand

Når det regner eller sner, siver vandet fra overfladen ned i jorden gennem de mange lag af sand, grus, ler og kalk, hvor det ophobes som grundvand. Når grundvandet er pumpet op fra undergrunden, bliver det iltet og filtreret på et vandværk, inden det sendes ud til forbrugerne som drikkevand.
 

Tjek kortet – har du særlige drikkevandsinteresser under din jord?

Kortet er vejledende – forbehold for fejl og mangler.


Hvis du rejser skov på din ejendom uden brug af pesticider, hjælper du med at passe godt på grundvandet for både dig og dine efterkommere.
 

Kan du få tilskud til etablering af skov? Bestil et gratis arealtjek.
 

Hvordan beskytter jeg grundvandet ved at rejse skov?

Skovrejsning uden brug af pesticider er med til at beskytte grundvandet. Når skoven er rejst, bliver jorden ikke brugt til andre formål, hvor den kan udsættes for forurenende stoffer, som kan trænge ned til grundvandet. Som en ekstra bonus bliver skoven hjemsted for både dyr og insekter – og kan fungere som et rekreativt område for dig og din familie. 
 

Hvor meget koster det at plante en skov?

En skovrejsning er i mange tilfælde en god investering, der på sigt både kan give drifts- og jagtindtægter. De første år vil du dog ikke have nogen nævneværdig indtjening på skoven, men du kan i mange tilfælde få tilskud til etablering af skoven på op til 32.000 kr./ha, hvilket dækker en betydelig andel af dine etableringsudgifter.

Læs mere om regler for tilskud til skovrejsning 

 

Bestil et gratis arealtjek med en skovrejsningskonsulent

Skovrejsningskonsulenten undersøger bl.a. dine muligheder for tilskud og kan give dig et tilbud på skovrejsning til netop jeres areal.

BEMÆRK: tilbydes som udgangspunkt kun ved arealer på 2 ha eller mere.

  1. Send


Dine persondata videresendes ikke til 3. part og er nødvendige, for at vi kan give dig et gratis arealtjek. Kontakt webmaster@hededanmark.dk for at få slettet, rettet eller udleveret dine data. Læs mere om, hvordan vi beskytter dine data. 


Kontakt / Forfatter:
Vis Spot 1 - Højre kolonne:

Tilmeld vores nyhedsbrev

hd_newsletter_spot_grafik

Følg HedeDanmark på de sociale medier

Se bl.a. billeder, video og nyt fra det grønne område.

© HedeDanmark a/s | Klostermarken 12 | DK-8800 Viborg | CVR 27623549 | Kontakt os | Cookies og privatlivspolitikker