Til corporate website English Sitemap
Du er her: Forside /
Til nyhedsoversigten
Overskrift:

Velbesøgt årsmøde i Genanvend Biomasse

Publiceringsdato uden tid:
16-04-2019
Vis nyhedslabel:
Nyt fra Genanvendelse af restprodukter
Intro:

Det går kun en vej mht. deltagerantallet til årsmødet i Genanvend Biomasse – og det er OPAD!

Brødtekst:

For 5 år siden var vi glade, hvis der kom 10 udover bestyrelsen – i år bød formand Sune Aagot Sckerl (fra HedeDanmark) velkommen til 70 deltagere i et tætpakket mødelokale øverst på Axelborg i København.

Mange foreninger er formentlig misundelige på det store fremmøde. Det vidner om aktualitet og relevans – både overordnet og mht. dagens indlæg.

SAA-aarsmoede-2019-800
På årsmødet kunne man blandt andet høre formand Sune Aagot Sckerl fra HedeDanmark fortælle om hvorledes Genanvend Biomasse arbejder for at sikre en god og sikker genanvendelse af vores restprodukter.

Økologerne vil gerne have restprodukter retur som gødning
På mødet kunne man blandt andet høre, at økologerne stadig arbejder på at få næringsstofressourcer tilbage fra byerne og på den måde sikre en recirkulering af gødning. Dette er helt centralt for, at økologerne også fremover kan producere økologiske varer til forbrugerne.

Der skal ske en omfordeling af fosfor i Danmark
Der bliver snakket meget om fosfor, der er en knap ressource i verden. Paradoksalt nok betragtes fosfor i visse regionale områder i landet som et problem, efter at der er indført fosforlofter i dansk landbrug. SEGES kunne dog fortælle, at der som udgangspunkt er plads nok til fosfor fra både husdyrgødning, biogødning og andre restfraktioner i Danmark. Det vil dog kræve en vis omfordeling – blandt andet skal der formentlig bringes fosfor fra de husdyrintensive områder i Vestdanmark til Østdanmark.

Fosfor i restprodukter er tilgængelig for planter
Og virker fosforen så i restprodukterne? JA! Det slog forsker Nina Christiansen fra Aarhus Universitet fast under hendes indlæg. Restprodukter kan fint erstatte/supplere fosfor fra kemisk fremstillet handelsgødning. En skarp konklusion, der bør udbredes både i landbrugs- og forsyningskredse.

Ny placering af Miljøstyrelsen – samme tilgang til konstruktiv samarbejde
Endelig fortalte Charlotte Moosdorf fra Miljøstyrelsen om udflytningen fra København. Det har været en hektisk periode for mange, men miljølovene gælder stadig, og der blev inviteret til et tæt samarbejde, der kan sikre robust lovgivning til glæde for alle.

Du kan læse mere om årsmødet – og se indlæggene på hjemmesiden for Genanvend Biomasse
 

Kontakt / Forfatter:
Erik Ervolder Olesen
Erik Ervolder Olesen
Fagspecialist
Vis Spot 1 - Højre kolonne:

Tilmeld vores nyhedsbrev

hd_newsletter_spot_grafik

Følg HedeDanmark på de sociale medier

Se bl.a. billeder, video og nyt fra det grønne område.

© HedeDanmark a/s | Klostermarken 12 | DK-8800 Viborg | CVR 27623549 | Kontakt os | Cookies og privatlivspolitikker