Skov
Skov
Til corporate website Sitemap
Du er her: Forside /
Oktober-2019-vildt_655x120

Oktober – Hjortevildt og skovdrift i balance

Jagten på de store hjortevildtarter har gennem en lang årrække været genstand for megen forskning, debat og meningsudveksling.

I disse år, hvor den samlede bestand herhjemme er større end nogensinde, sker der en række tiltag både lokalt og landsdækkende. Flere steder går naboer og konsortier sammen om fælles jagtdage for at optimere afskydningen og bestandsplejen.

Den Nationale Hjortevildtgruppe, lokale hjortevildtgrupper, forskere, studerende og flere andre organisationer arbejder sammen med jægerne om alt fra bestandspleje, afskydningspolitik, praktisk udøvelse af jagten til vildtpleje, fodring og  vildtafværgning. Alt sammen for at sikre, at skoven og landbruget kan drives i harmoni med hjortevildtet. Skovdrift og hjortevildt er som udgangspunkt ikke modsætninger, men det kræver, at bestanden harmonerer med arealernes bæreevne, og at jagtudøvelsen underbygger en fornuftig bestandssammensætning og -størrelse.

Vores skovfogeder har lang erfaring i at balancere en aktiv skovdrift med forvaltningen af hjortevildt, så tag en snak med din lokale skovfoged, hvis du vil vide mere.
 

Oktober-2019-riffeljagt_800x600

Oktober-2019-skovvej_800x600
 

© HedeDanmark a/s | Klostermarken 12 | DK-8800 Viborg | CVR 27623549 | Kontakt os | Cookies og privatlivspolitikker