Til corporate website English Sitemap
Du er her: Forside /
Treastabler_skov_lys

Radiosignaler sikrer værdier og data

Radiosendere øger sikkerheden, forbedrer effektiviteten og sikrer præcise data, som følger træet fra stammen bliver fældet i skoven, til kævlerne ligger på kundens gulv.

HedeDanmark sikrer i dag værdier fra skove i Danmark og udlandet ved hjælp af små radiosendere skjult i de millioner trækævler, som HedeDanmark hvert år henter hos leverandører i skovene. 

Værdifulde data

Udover at fungere som beskyttelse mod tyveri kan radiosenderne tilknyttes oplysninger om længde, diameter og kvaliteten på træet samt indeholde informationer om leverandør, kunde, pris og en række andre stamoplysninger

Effektiv arbejdsmetode

Radiosenderne – der er små brikker og populært kaldes stammechips – kan i dag afløse manuel placering af plastiknumre på stammerne og arbejdsprocesser, hvor data noteres enten manuelt eller på bærbar pc. Via radiosignaler sender brikkerne information til HedeDanmarks centrale servere, hvor informationer bliver lagret.

Inspiration fra bilbranchen

Tilsvarende systemer kendes i dag også inden for bil- og maskinindustrien samt i designindustrien og betyder, at HedeDanmark i dag har mulighed for at følge træets vej fra skovbund til kundens lagergulv.
RFID_tag_185

© HedeDanmark a/s | Klostermarken 12 | DK-8800 Viborg | CVR 27623549 | Kontakt os | Cookies og privatlivspolitikker