Til corporate website English Sitemap
Du er her: Forside /

Skovarbejder

Niels Emmering, Natur og Vand, Sjælland

Jeg blev uddannet skovarbejder fra skovskolen i Nødebo i 2002. Efter et par års arbejde i andre virksomheder startede jeg, nærmest ved et tilfælde, i HedeDanmark i maj 2005. Det lokale regionscenter, hvor jeg er tilknyttet, ligger tæt på min bopæl, så derfor søgte jeg dengang uopfordret dertil og fik jobbet. I dag er jeg glad for, at jeg traf det valg. I HedeDanmark har jeg et job, jeg kan vokse i, og hvor jeg hele tiden får mulighed for at prøve nyt og lære nyt. Her har jeg lyst til at blive.

Mange bynære opgaver

Mine arbejdsopgaver ligger alle i Nordsjælland og Storkøbenhavn. Oftest er opgaverne bynære, dvs. naturplejeopgaver i parker, store haver og på store gårde. Jeg arbejder oftest befærdede steder, hvor der skal tages et stort hensyn til de borgere, der benytter de grønne områder, mens jeg arbejder. Det er også oftest steder, hvor der ikke er meget plads til at udføre arbejdet. Vi kan blandt andet ikke altid fælde træerne fra jorden. Ofte er det nødvendigt at topkappe træerne. Det gør vi ved at klatre op i træerne og skære dem ned fra toppen. Vi klatrer også op i træerne, hvis de skal opstammes, kronereduceres, kronetyndes eller sikkerhedsbeskæres. I enkelte tilfælde benytter vi lift.

 

Jobbet som skovarbejder er meget selvstændigt. Jeg styrer selv min arbejdsdag. Det endelige mål er fastlagt af min chef, men jeg bestemmer selv, hvordan jeg når målet. Jeg trives vældig godt med den selvstændighed.

Certificeret European Tree Worker

I HedeDanmark er der stor fokus på efteruddannelse. Det betyder meget for min lyst til at arbejde her. Siden jeg tog min skovarbejderuddannelse har jeg løbende taget efteruddannelseskurser. Min interesse ligger inden for træpleje, og derfor tog jeg først nogle teoretiske kurser i praktisk naturpleje på Beder Gartnerskole (i dag Dansk Center for Jordbrugsuddannelse) og nogle praktiske kurser i træklatring, udvidet træklatring og nedfiring på Skovskolen i Nødebo. På baggrund af de mange efteruddannelseskurser har jeg kunnet tage en eksamen i træpleje, som HedeDanmark betalte. I dag er jeg certificeret European Tree Worker (ETW) og blandt en lille skare af 30 certificerede træplejere i Danmark. Jeg valgte at tage den eksamen, da flere og flere kunder landet over efterspørger ETW-certificerede træplejere. Jeg tror, det vil være et godt kvalitetsstempel i fremtiden.

 

Min chef har bakket mig meget op om mine efteruddannelsesønsker, og netop dette har været medvirkende til, at jeg er faldet så godt til i HedeDanmark. Ledelsen i HedeDanmark arbejder bevidst på, at vi medarbejderne skal have mulighed for at vokse og flytte os i jobbet. Det sætter jeg stor pris på.
 

Læs mere om arbejdet i skoven

Niels_Emmering_stor.jpg
Læs om medarbejder-trivsel i HedeDanmark

Følg HedeDanmark på de sociale medier

Se bl.a. billeder, video og nyt fra det grønne område.

© HedeDanmark a/s | Klostermarken 12 | DK-8800 Viborg | CVR 27623549 | Kontakt os | Cookies og privatlivspolitikker