Chips og snacks – alternativt energiboost til dine svin

Med overskudsrester fra Orkla-ejede KiMs a/S kan du give både dine slagtesvin og smågrise et letfordøjeligt energitilskud med et stabilt næringsindhold.

Chips og snacks fra KiMs a/S skal leve op til en række parametre, hvis de skal nå hele vejen gennem fabrikken i Søndersø og ud til forbrugerens chips-skåle. Som svineproducent giver det dig mulighed for at give dine svin en alternativ foderkilde sprængfyldt af let-omsættelig energi. Læs her, hvilke fordele der er ved at bruge overskudsrester fra chips og snacks i din foderplan. 

Du kan også kontakte os i HedeDanmark med dine spørgsmål, så hjælper vi dig med at finde ud af, om du kan have gavn af at supplere din foderplan med chips- og snacksrester.

Hvad er chips- og snacksrester?

I HedeDanmark samarbejder vi med Orklas fabrik i Søndersø, hvor KiMs chips og snacks bliver produceret, og vi har derfor mulighed for at formidle kasserede rester fra produktionen af KiMs produkter videre til svine- og kvægproducenter. Chips og snacks er velegnede som energitilskud til slagtesvin og smågrise. De er letfordøjelige, og grisene æder dem gerne.

Seneste foderanalyser:

Indhold Chips Snacks
Tørstof 98,80 % 97,40 %
Råaske 2,40 % 4,10 %
Råprotein 5,00 % 6,10 %
Råfedt 40,20 % 25,80 %
FEsv pr. 100 kg 236,60 % 199,8 %
FEso pr. 100 kg 228,40 % 192,6 %
EFOSi 95,00 % 96,30 %

Hvorfor skal jeg vælge chips- og snackrester?

Undervejs i produktionen af chips og snacks bliver produkter sorteret fra, hvis de eksempelvis ikke har den rette form, smag eller lignende. Resterne lever altså op til fødevaregodkendelse og er ikke blandet med andre produkter – men er alene kasseret på grund af specifikke overfladiske krav.

Du modtager derfor en foderkilde med et stabilt næringsindhold, hvor saltindholdet dog kan variere en smule – afhængigt af, hvornår i processen de kasserede chips og snacks er sorteret fra.

Kan jeg få chips- og snacksrester leveret?

Kan jeg få chips- og snacksrester leveret?

Da fabrikken ligger i Søndersø på Nordfyn, kan vi som hovedregel primært levere til landbrug placeret på Nordfyn og omegn – evt. omkring Fredericia og Kolding. 
Der er begrænsede mængder af restprodukter til rådighed, og derfor er det nødvendigt at indgå en fast aftale, hvis vi skal kunne garantere leveringen.

Hvor meget foder skal jeg bruge?

Hvor stor en mængde rester fra chips- og snacksproduktion, der skal bruges til netop din svinebestand, afhænger af en række faktorer – blandt andet hvilke andre råvarer, du benytter i din foderblanding. 

Hvordan bestiller jeg chips- og snackrester?

Hvis du kontakter HedeDanmark, kan vi vejlede dig og svare på spørgsmål om, hvorvidt snacks og chips er den rette løsning for dig og hjælpe dig med bestillingen. Kontakt vores projektleder for nærmere information.

Del denne

Kontakt os, hvis du har spørgsmål

Lone Waldemar
Lone Waldemar

Foder Teamchef

T: 30 17 83 44


Placering: Hinnerup

Erik Borup
Erik Borup

Projektleder

T: 21 62 48 05


Placering: Taastrup

NB: Projektledelse og landmandskontakt - Sjælland