Rodfrugtpulp med æble – billigt foder til malkekvæg og kødkvæg

Med rodfrugtpulp fra juiceproduktionen kan du give dit kvæg et foderprodukt fyldt med vitaminer og letfordøjelige fibre. Kontakt HedeDanmark og hør mere eller bestil dit første læs rodfrugtpulp.

[RODFRUGTPULP ER PT UDSOLGT]

Rodfrugtpulp er den rest, der er tilbage, når eksempelvis rødbede, æble og gulerod er blevet tømt for saft i forbindelse med produktion af juice. Resterne fra juiceproduktion har en række fordele som én af råvarerne i foderblandinger til malke- og kødkvæg, og med hjælp fra HedeDanmark kan du – hvis du er bosat på Fyn – modtage det vitaminrige restprodukt til dine dyr.

Læs mere om fordelene ved rodfrugtpulp herunder og kontakt HedeDanmark for yderligere information eller bestilling. 

Hvad er rodfrugtpulp?

Ved juiceproduktion presses saften ud af en række frugter og jordfrugter, og pulpen er den rest, der er tilbage, når der ikke kan klemmes mere saft ud.

Den rodfrugtpulp, du kan modtage med hjælp fra HedeDanmark, består mest af gulerod, men der er også en mindre del rødbede og æble. Farven på pulpen kan variere en hel del – afhængigt af hvor meget rødbede der er i den enkelte portion.

Hvorfor skal jeg bruge rodfrugtpulp som fodermiddel?

Hvorfor skal jeg bruge rodfrugtpulp som fodermiddel?

Der er en række fodermæssige fordele ved rodfrugtpulp, som du kan udnytte i din foderblanding. 
 
  • Let at fordøje: Pulpen består af letfordøjelige fibre, så dit kvægs vommiljø ikke bliver belastet af at indtage rodfrugtpulpen. 
  • Rig på næring: Pulpen består af 20 % tørstof og er rig på vitaminer og mineraler fra rodfrugterne. Pulpen har desuden et højt energiindhold.
  • Nemt at blande: Pulpen er finsnittet og er derfor nem at blande med andre fodermidler. Der kan doseres med op til 6 kg rodfrugtpulp pr. ko om dagen.

Hvor meget pulp skal jeg bestille?

Du kan få leveret rodfrugtpulp i portioner af 15 eller 30 tons, og det afhænger af din kvægbestand, hvor stor en mængde, du har behov for.

Der er dog nogle faktorer omkring pulpens holdbarhed, som du skal være opmærksom på, når du modtager pulpen. Holdbarheden på rodfrugtpulp er kort – særligt i varme perioder – og egner sig ikke ensilering. Derfor skal pulpen udfodres frisk og kan ikke gemmes længe.

Sådan bestiller du rodfrugtpulp?

Kontakt HedeDanmark for mere information og find ud af, om du kan få leveret rodfrugtpulp til dit kvæg.

Del denne

Kontakt os, hvis du har spørgsmål

Lone Waldemar
Lone Waldemar

Foder Teamchef

T: 30 17 83 44


Placering: Hinnerup

Erik Borup
Erik Borup

Projektleder

T: 21 62 48 05


Placering: Taastrup

NB: Projektledelse og landmandskontakt - Sjælland