RSI med glatførestationer – få målrettet glatførebekæmpelse og udnyt jeres ressourcer optimalt

Få glatførestationer kombineret med softwareløsningen RSI – Road Status Information – for dynamisk at monitorere glatføresituationen og gøre glatførebekæmpelsen mere målrettet i hele jeres område.

Vi leverer glatføresensorer og er leverancepartner til svenske Klimator på IT-løsningen ”Road Status Information” (RSI) i Danmark. Klimator er en svensk virksomhed, som er eksperter i vejklimatologi, og som siden 1999 har leveret vejvejrsprognoser gennem en moden og forfinet model i RSI. Med kombinationen af vores glatførestationer og RSI-systemet kan vi tilbyde jer et bedre grundlag for jeres udkald til glatførebekæmpelse.

Hvad er glatførestationer?

Vores glatførestationer måler luftfugtighed, lufttemperatur og vejtemperatur. De er batteridrevne, men sender over et såkaldt 0G netværk med små datapakker, der forlænger batterilevetiden til flere år på en station. 

Hvordan monteres glatførestationen?

Hvordan monteres glatførestationen?

Stationerne sættes op ved kanten af vejen, cykelstien, parkeringspladsen eller lignende, og der fræses en rille i belægningen, hvor temperaturføleren installeres, hvorefter rillen dækkes med behørig fugemasse, der passer til materialet. 

Hvordan foregår overvågningen af glatføresituationen?

Hvordan foregår overvågningen af glatføresituationen?

Glatførestationen leverer data hvert 15. minut, så jeres glatføreansvarlige altid har aktuelle data for glatføresituationen på præcis det sted, hvor stationen er monteret. Dataene tilgås nemt fra en browserbaseret platform designet til formålet, og hvor det er muligt at sætte alarmer og få beskeder, når selvvalgte måleværdier opnås ved stationerne. Data kan også sendes over i RSI-løsningen, hvor dataene kan relateres til de veje og steder, hvor I skal udføre glatførebekæmpelse.

Hvad er RSI?

Road Status Information (RSI) er en software-as-a-service-løsning, som tilgås via internettet i en browser. Der skal således ikke installeres noget software, for at I kan komme i gang med at bruge løsningen.

Systemet giver jer overblik over vinter-vejvejret gennem adgang til data fra målestationer langs veje og cykelstier samt parkeringspladser og lignende. 

Hvilke målestationer kan vi bruge med RSI?

Hvilke målestationer kan vi bruge med RSI?

RSI-systemet kan læse data fra både eksisterende målestationer og fra HedeDanmarks glatførestationer, ligesom det er muligt at bruge andre input, som fx isbilmålinger, data fra opkoblede flådebiler mv. 

Hvordan sammensættes vores overblik i RSI?

Hvordan sammensættes vores overblik i RSI?

Måledataene fra glatførestationerne bearbejdes sammen med vejrmodeller, topografi og skyggeforhold m.m. og relateres til vejstrækninger ned til 25 meter. Således kan vejrsituationen lige nu og i nærmeste fremtid ses gennem prognoser i forskellige temaer på kortlag i systemet.

Hvad gør glatførestationer og RSI for vintertjenesten?

Ved at anvende HedeDanmarks glatførestationer kombineret med RSI får I et moderne og datadrevent grundlag for jeres vintertjeneste, hvor en konstant overvågning af glatføresituationen i jeres specifikke områder kan sikre en optimal udnyttelse af både mandskab, materiel og glatføremidler i vintertjenesten.
 
  • Overvågning i overblik og detaljer
  • Undgå unødvendige udkald
  • Få bedre responstider på glatføresituationer
  • Spar salt og andre midler til glatførebekæmpelse
  • Skab sikrere veje helt lokalt

Del denne

Kontakt os nu og få en helt uforpligtende snak om mulighederne

Jannick Hvitfeldt Hansen
Jannick Hvitfeldt Hansen

Sælger

T: 23 28 48 80


NB: Sjælland og Fyn

Peter Holberg
Peter Holberg

Sælger

T: 24 75 85 70


NB: Jylland

Søren Pedersen
Søren Pedersen

Afdelingschef

T: 29 66 44 24


NB: Forretningsudvikling - forretningssystemer - HD Digital