HedeDanmark vinder opgave med etablering af nationalt rostadion

HedeDanmark skal etablere udenoms-arealerne, når Danmarks nationale rostadion skal moderniseres og gøres klar til VM i 2021. Arbejdet inkluderer en udvidelse og uddybning af Bagsværd Sø og går i gang i september 2019.

Nye tribuner, en dybere og længere sø samt etablering af et nyt baneareal til Danmarks nye nationale rostadion ved Bagsværd Sø. Det bliver i efteråret 2019 omdrejningspunkt for HedeDanmarks arbejde med at gøre et nye nationalt rostadion klar til verdensmersterskaberne i 2021. Projektet forventes afsluttet i 2020.

Moderniseringen af Bagsværd Rostadion inkluderer udover anlæggelsen af nye udenoms-arealer også et omfattende nybyggeri af blandt andet et nyt rocenter og dommertårn. Det samlede projekt forventes at koste omkring 134 millioner kroner.

/Files/Images/nyt-bagsværd-rostadion-800.jpg Projektering af det nye rostadion ved Bagsværd Sø. Foto: AART Architects.

En særlig opgave

Det nuværende rostadion lever ikke op til nutidens krav, men med det nye rostadion får såvel eliteroerne som fritidsroerne både træningsfaciliteter i international topklasse og et stadion, der står klar til at lægge baner til VM i kano og kajak i sprint i 2021, som Danmark er vært for.

”Vi går til enhver opgave med samme indstilling – at vi skal forløse visionen og ønskerne fra arkitekt og bygherre. Moderniseringen af det nye rostadion er et unikt projekt, som stiller krav til vores faglighed og projektledelse. Vi ser frem til at være med til at skabe et rostadion i verdensklasse, hvor omgivelserne også får et grønt løft, så også ”landbårne” motionister og de lokale borgere kan få glæde af at færdes omkring det ny stadion,” siger Claus Lorenzen, regionschef i HedeDanmark.

Tæt konkurrence

HedeDanmark vandt anlægsopgaven i konkurrence med fire prækvalificerede virksomheder. Medarbejdere på tværs af HedeDanmarks afdelinger skal arbejde tæt sammen om opgaven, der både omfatter en udvidelse og oprensning af Bagsværd Sø, etablering af nyt baneareal og træningsfaciliteter, en tribunebakke med tilhørende rutsjebane samt ny præmiebro, bådfartsbro og opholdsbroer.

”HedeDanmark var ikke bare bedst på pris, men har også overbevisende erfaringer fra lignende projekter. For alle os, der går op i at sikre forholdene for både elite og bredde inden for rosport, er det glædeligt, at vi har fået en
samarbejdspartner i HedeDanmark, som har erfarne folk på de kerneområder, der skal arbejdes med, så vi i 2020 kan byde indenfor på Danmarks nationale rostadion,” siger Erik Jæger, formand for Fonden Danmarks Rostadion, der i samarbejde med Bagsværd Sø og Gladsaxe Kommune er bygherrer på projektet.

Det nye rostadion er tegnet af AART Architects i tæt samarbejde med blandt andet Elkiær + Ebbeskov Arkitekter, LIW Planning og Viggo Madsen Rådgivende Ingeniører.

/Files/Images/nyt-bagsværd-rostadion-2-800.jpg Projektering af det nye rostadion ved Bagsværd Sø. Foto: AART Architects

Involveret i prisvindende projekter

HedeDanmark har i de seneste år løst opgaver med grønne anlæg og grå belægningsarbejder i forbindelse med
etablering af bl.a. Panda-anlægget i Zoologisk Have, Årstidshaverne på Fredensborg Slot, samt etablering af arealer omkring både Mærsk Tårnet på Nørrebro i København og Novo Nordisks nye internationale hovedsæde i Bagsværd.

Del denne