/Files/Images/dronefoto-i-skoven-1500.jpg

Hundredvis af natur-interesserede deltog på grøn tema-dag

Der blev spist op på Kragerup Gods, da HedeDanmark fredag inviterede alle interesserede til en tema-dag i naturens tegn. Både gamle og nye kunder fik med selvsyn set HedeDanmarks nye naturløsninger.

Hvordan holder man øje med, hvor mange gæster der dukker op til et arrangement, når alle er velkomne, og ingen skal betale entré?

Man kigger selvfølgelig på, hvor meget mad man har tilbage, når dagen er slut. Og ved afslutningen af HedeDanmarks tema-dag på Kragerup Gods var meldingen fra køkkenet klar: Der var blevet gjort rent bord. 

”Vi havde sørget for forplejning til 250 mennesker, men kunne selvfølgelig bespise flere, hvis det blev nødvendigt. Ud fra madindtaget anslår vi, at omkring 300 gæster mødte op. Det overstiger, hvad vi havde drømt om inden dagen,” 

- Morten Brændholt, regionschef i HedeDanmark og tovholder på temadagen
Nye kommunekunder

Nye kommunekunder

Særligt HedeDanmarks digitale handelsforretning, HD Digital, havde medvind på cykelstien i løbet af temadagen, hvor tre nye kommuner indgik en aftale om at gøre brug af de HedeDanmark-sensorer, som blandt andet kan tælle antal af brugere på naturstier, holde øje med vejr- og vejtemperaturer og registrere vandstande.

Morten Brændholt

”Der var en særlig stor interesse for vores sensorer, så gutterne fra vores digitale forretning var oppe at  køre, da dagen var slut. Ord som ”innovation” og ”bæredygtige løsninger” er meget oppe i tiden, men er også nogle diffuse begreber. Flere af de studerende, som deltog, fortalte, at det var brugbart for dem at se konkrete eksempler på innovation og bæredygtighed  i naturen.”

Maskine på prøve i rørskov

Én af deltagerne på tema-dagen var Erling Edlund Andersen, stifter og tidligere ejer af softwarevirksomheden Edlund. Han ejer i dag en række skovområder – blandt andet på det sydlige Lolland – og har i cirka seks år samarbejdet med HedeDanmark. 

”Det var generelt en god dag, hvor jeg fik mulighed for at hilse på og tale med nogle af de personer, jeg normalt ikke ser. Jeg har altid været interesseret i natur og landbrug, og hvordan elementer fra begge kan bidrage positivt til hinanden. Jeg så også et par maskiner, jeg ikke har set før. Blandt andet en klippemaskine fra Østrig, som er beregnet til at klippe langs bjergsider. Nu har jeg aftalt med HedeDanmark, at vi afprøver den på et stykke rørskov, jeg har på min grund. Når rørene skyder op igen, vil de være fyldt med sukker, som mange dyr gerne spiser, og jeg er spændt på at se, hvordan dyrelivet i området bliver påvirket af, at vi klipper rørene ned.” 

- Erling Edlund Andersen, stifter og tidligere ejer af softwarevirksomheden Edlund
Detaljeret indblik

Detaljeret indblik

Forud for dagen var en række studerende fra relevante uddannelser også blevet inviteret. Én af dem, der tog turen til Kragerup Gods, er skov- og landskabsingeniørstuderende Simon Bengtsen. Han har tidligere været i praktik hos Naturstyrelsen og er nu på sidste år af sin uddannelse. Derfor er han meget interesseret i, hvordan forskellige virksomheder fungerer og er som potentiel arbejdsplads.

/Files/Images/grøn_dag_(800).png

”Jeg og mange af mine medstuderende, der også var med på dagen, er på vej til at tage stilling til, hvor vi gerne vil arbejde, når vi er færdige på uddannelsen. Derfor er det fedt at få mulighed for at få et mere konkret billede af, hvordan en virksomhed fungerer frem for det lidt mere polerede og overordnede billede, som bliver præsenteret udadtil. På en temadag kan man fra driftsledere og skovfogeder få et mere klart billede af, hvordan arbejdslivet i virksomheden ser ud,”

- skov- og landskabsingeniørstuderende Simon Bengtsen

Det er endnu ikke afgjort, om temadagen på Kragerup Gods skal være en tilbagevendende begivenhed.

Del denne