/Files/Images/Alternativ-foder-stald-kvæg-1500.jpg

Ny film følger restprodukter fra fabrik til komave

I en ny film fortæller HedeDanmarks teamchef for foder til landbruget, Lone Waldemar, hvilke fordele landmænd får ved at fodre deres dyr med restprodukter fra fødevarefabrikker.

En række landmænd modtager med hjælp fra HedeDanmark restprodukter fra fødevarevirksomheder, og i en ny film fortæller landmand Tage Lausten om sine oplevelser med at supplere sin foderplan med netop restprodukter som kartoffelpulp, mask og citrusrester de seneste 20 år.

Jeg begyndte at bruge restprodukter som et alternativ til at skulle ud og købe foder ved andre landmænd, og jeg kan godt anbefale andre at bruge det,

- fortæller Tage Lausten fra Løgumkloster, som hver uge modtager forskellige typer rester til fodring af hans 1200 køer.

Teamchef for foder-afdelingen i HedeDanmark, Lone Waldemar fortæller desuden blandt andet, hvorfor restprodukter er billigere end traditionelle fodermidler:

Det kan være, at der i den ene uge er rigtig meget foder og i den næste uge er der lidt mindre. Men det prøver vi at udjævne, så man får en stabil fodring ude på gårde.

- siger Lone Waldemar

Del denne