/Files/Images/småbeplantning-1500.jpg

Plant et træ for klimaets skyld i nordjysk oplevelsespark

I anledning af indsamlingsshowet ”Danmark Planter Træer” på TV2 den 14. september har HedeDanmark doneret 500 træer, som gæster i oplevelsesparken Nymarksminde ved Vodskov kan være med til at plante samme dag. For hvert solgt årskort på dagen donerer parkens ejer 20 kroner til klima-indsamlingen.

Når børnefamilier og andre besøgende i det nordjyske lørdag den 14. september lægger turen forbi oplevelsesparken Nymarksminde, vil de - udover at kunne komme med til at fodre bondegårdsdyr i løbet af deres besøg - også få muligheden for at give klimaet en hjælpende hånd.

HedeDanmark har nemlig doneret 500 træer til parken, som parkens besøgende kan hjælpe til med at få i jorden i løbet af dagen, så stiklingerne kan begynde at vokse og trække CO2 ud af luften – et vigtigt element af kampen mod klimaforandringerne.

/Files/Images/DK_planter_træer.JPG_800.png

"Vi vil gerne give vores gæster mulighed for at komme så tæt på landbrug og natur som muligt, og her er plantningen af nye træer en oplagt måde både at give vores gæster en lærerig oplevelse og samtidig gøre noget godt for klimaet,"

- Ole Risager, ejer af Nymarksminde, der blandt andet tilbyder bondegårdsferie og mini-zoo.
En del af indsamlingsshow

En del af indsamlingsshow

Donationen og plantningen af træer i oplevelsesparken sker i anledning af indsamlingsshowet ”Danmark Planter Træer”, der er arrangeret af TV2 i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening. Her kan både personer, fonde og virksomheder bidrage til at etablere nye Folkeskove i hele landet. For hver doneret 20’er plantes træ. 

Ejer af Nymarksminde Ole Risager vil i den forbindelse donere 20 kroner til indsamlingen, hver gang han i løbet af dagen sælger et årskort til parken.

"Skovrejsning er et af de mest effektive midler, når det gælder CO2-udledning, og det ligger i HedeDanmarks DNA at arbejde aktivt for at gøre en positiv forskel for både klima og natur. Derfor var det oplagt at samarbejde med Ole Risager og Nymarksminde om at bidrage til Folkeskovene. At vi så samtidig på denne måde måske kan give børn og deres forældre en mulighed for at opleve planteprocessen – det er bare et plus,"

- Lars Petersen, administrerende direktør i HedeDanmark

Udover donationen af træer til Nymarksminde har HedeDanmark også givet 10.000 kroner til indsamlingsshowet, der løber af stablen lørdag på TV2. Målet er at indsamle 20 millioner i løbet af showet – lykkedes det kan der plantes én million træer i Folkeskove over hele landet.

Del denne