/Files/Images/Pandaanlæg_zoo_800.jpg

4-ton tunge træer hejses på plads i pandaanlægget

Fredag den 25. januar løftes syv store platantræer på plads med kran i København Zoo's nye pandaanlæg. Træerne kommer fra Tyskland og vejer fire ton stykket.

Nedtællingen er i gang, og der er nu kun få måneder til, at to kinesiske kæmpepandaer sætter poterne på dansk jord. 

Dermed er arbejdet med at gøre bjørnenes nye hjem klar til april også inde i sin slutfase, og fredag den 25. januar sættes et vigtigt flueben ved projektet. Her ankommer syv store platantræer, som i løbet af de to dage hejses på plads i anlægget med kran. 

Træerne, som er leveret af Holdens Planteskole, vejer fire ton stykket og er gravet op i Tyskland med hver sin rodklump på 80 centimeter i højden og 180 centimeter i diameter. 

"Vi har valgt denne type træ ud fra dets robusthed, så pandaerne kan klatre i dem, uden at træet tager skade. En vigtig detalje er også, at denne trætype har en evne til hurtigt at lukke skader i barken, som jo er en risiko, når ens bofæller har klør, siger Sine Villadsen," landskabsarkitekt hos Schønherr.

Tryghed til bjørnene

Pandaer er mest trygge, når de kan finde rygdække og skygge – og derfor er det vigtigt, at træerne i anlægget er af en vis størrelse, når bjørnene flytter ind. Planter og træer i pandaanlægget har derfor været reserveret tidligt i byggeprocessen.  

Platantræerne bliver kørt to ad gangen op gennem Tyskland og ender altså på Frederiksberg, hvor HedeDanmark Anlægsgartnere vil sørge for, at de bliver hejst forsvarligt på plads og plantet, så deres rodnet kan få godt fat.

"Når man graver et træ op for at plante det et nyt sted, kræver det, at vi under plantningen sikrer, at rodklumpen bliver holdt på plads, så rødderne kan få godt fat og ikke knækker, fordi træet svajer i hård blæst eller lignende, siger Jan Erland Hansen," projektleder hos HedeDanmark.

/Files/Images/Pandaanlæg_zoo_800.jpg

Del denne