/Files/Images/Aarhus_Bypark_1500x.jpg

Bypark skal få boligkvarter til at blomstre

I midten af maj tager HedeDanmark Anlægsgartnere hul på sidste del af arbejdet med en ny bypark i boligområdet Gellerup og Toveshøj ved Aarhus. Byparken kommer til at bidrage til større tryghed og fællesskaber i bydelen. De nye grønne arealer er et led i den helhedsplan, som skal ændre kvarteret fra udsat socialt boligområde til attraktiv bydel.

Lys, luft og tryghed så langt øjet rækker. Det er stikordene for den bypark, som bliver det bankende, grønne hjerte i Gellerup og Toveshøj, og som nu næsten er klar til at blive taget i brug af områdets beboere. Tilbage er kun to en halv hektar af parkens i alt ti hektar. Nu bliver de resterende hektar taget under kærlig behandling.

HedeDanmark Anlægsgartnere er netop blevet udpeget til at lægge den afsluttende hånd på værket i anlæggelsen af byparken, og jorden bliver brudt i midten af maj. Anlæggelsen af byparken kommer samlet til at koste 100 millioner kroner og sker som et led i den helhedsplan, som Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening har lavet for Gellerup og Toveshøj. Helhedsplanen skal gennem en lang række renoveringer og nyanlæg løfte området fra socialt udsat boligområde til en attraktiv bydel.

”Byparken bliver blandt landets flotteste parker og den grønne rygrad i forvandlingen af Gellerup/Toveshøj til en attraktiv bydel. Vores ambition er at skabe en aktiv og levende park med mange aktiviteter, bl.a. to boldbaner, fitnessudstyr og uderum. Byparken er desuden tænkt som et spisekammer for både dyr og mennesker. Med masser af frugttræer, bærbuske og krydderurter kan man samle forskellige ingredienser til sin madlavning,” siger Ole Bech Jensen, projektchef i Brabrand Boligforening.

Helt nyt udseende Byparken i Gellerup og Toveshøj kommer til at sprede sig over et areal, der svarer til 27 fodboldbaner. Projektering: SLA, EFFEKT og Cowi.

Helt nyt udseende

Opgaven for HedeDanmark Anlægsgartnere er blandt andet at plante nye store træer, anlægge en kunstgræsplæne samt en fælles familiehave med højbede og krydderurter. En del af opgaven bliver også at etablere legeoaser, udendørs fitness-udstyr og et rundt fællesareal med bålpladser og fællesbænk.

”Vi er glade og stolte over at være blevet udset til at løfte en opgave, der kan være med til at give beboerne i Gellerup og Toveshøj en tryggere hverdag og bydelen et løft. Det er altid spændende at være med til at ændre et helt områdes udseende. Anlægsarkitekterne hos SLA har nytænkt måden at binde kvarteret sammen på,” fortæller divisionsdirektør i HedeDanmark John Iskov.

HedeDanmark Anlægsgartnere var sammen med fire andre anlægsfirmaer indbudt til at byde på projektet, som i sidste ende gik til HedeDanmark. HedeDanmark Anlægsgartnere har i de seneste år løst opgaver med grønne anlæg og grå belægningsarbejder i forbindelse med etablering af blandt andet årstidshaverne på Fredensborg Slot, renovering af Købmagergade i København samt etablering af arealer omkring både Mærsk Tårnet på Nørrebro i København og Novo Nordisks nye internationale hovedsæde i Bagsværd – begge prisvindende projekter. Til sommer står HedeDanmark anlægsafdeling desuden i spidsen for anlæggelsen af det nye pandaanlæg i København Zoo.

Del denne