/Files/Images/Helgenæs-Nakskov-Skovrejsningø-Anne-2-1500.jpg

Film: Ny skov øger livskvaliteten på familie-ejendom

På gården Helgenæs i Nakskov er Anne Marie Nymann og sønnen Peter Nymann enige om, at det var den rette beslutning at plante skov på fire af ejendommens hektarer.

Anne Marie Nymann var ikke i tvivl om, at ny skov ved den gård, hun for snart ti år siden overtog efter sin far, ville være en god beslutning på sigt, selvom det ikke var helt nemt:

”Jeg var lidt trist at tage marken ind, fordi det er rigtig god jord, skoven står på. Men på den anden side vurderede jeg, at vi ville få glæde af det alle sammen,”

- siger Anne Marie Nymann, mens hun og sønnen Peter viser skovområdet frem.

Sit eget præg

Anne Marie Nymann er i gang med gradvist at overdrage flere og flere administrationsopgaver omkring driften af gården Helgenæs til sønnen Peter – en øvelse hun og faderen selv var igennem:

”Det er en enormt stor glæde for mig at kunne give den videre. Også på et forholdsvist tidligt tidspunkt, så Peter har mulighed for at præge området og kan få glæde af de ting, der er skabt, og han kan præge det videre, som han har lyst til,” 

- siger Anne Marie Nyman.

Anne Marie og faderen var i sin tid ikke helt enige om, at det var den rette beslutning at plante skov på ejendommen, men da var generationsskiftet gennemført, så Anne Marie traf den endelige beslutning:

”Jeg tror, at han ville have en anden holdning, hvis han kunne have set skoven i dag. Nu står her en kæmpeskov, og den har vokset helt fantastisk nærmest fra år 1. Træerne vokser meget hurtigere end jeg egentlig havde forventet. Hver gang, jeg kommer herned, går jeg en tur her, og jeg synes, det er et vidunderligt sted,”

- siger Anne Marie Nymann.
Centrum for gården

Centrum for gården

Peter Nymann er helt enig med sin mor i, at beslutningen om at rejse skov var den helt rigtige:

”Jeg er meget glad for skoven i forhold til det bæredygtige perspektiv ift. klimaet – at vi opsamler CO2 og binder det i skoven. Den nye skov trækker også dyrelivet til sig og er en magnet, så på den måde er det blevet det nye centrum for gården,” 

- siger Peter Nymann.

Del denne