/Files/Images/langesoe-2019-800-1.jpg

Frø fra Europas bedste nordmannsgran frøplantager på Langesø

Traditionen tro deltog HedeDanmarks afdeling for Skovfrø og Genetik på den årlige Langesø-messe den tredje torsdag i august. Med sig havde afdelingen nyheden om to danske plantager med nordmannsgran af særlig høj genetisk kvalitet.
Smørhaverne FP.1101

Smørhaverne FP.1101

Plantagen er beliggende på Sydfyn, og de udvalgte kloner stammer fra Tversted-puljen udvalgt i F.526 og F.527 Tversted. De udvalgte kloner indgår tillige i FP.251 Mosemark og FP.259 Silkeborg Nordskov. Materialet er afprøvet på 10 gode danske juletræslokaliteter og klarer sig godt over hele landet. Frøet er produceret økologisk, og første høst forventes i efteråret 2019.

PS Elite FP.670

Sønderjysk Plantage på 13 ha er resultatet af et langvarigt samarbejde mellem A/S Plantningsselskabet Sønderjylland og HedeDanmark. Genetikken, der indgår i PS Elite FP.670, er 1,5 generations frøplantagemateriale, udvalgt af HedeDanmark i samarbejde med Ulrik Bräuner Nielsen (Københavns Universitet), med baggrund i mange års arbejde med afkomsforsøg i danske provenienser.

De udvalgte kloner er ligeledes fra Tversted-puljen og er den mest gennemprøvede genetik, der samtidig lever op til kravene til fremtidens juletræ.

/Files/Images/langesoe-2019-800-3.jpg

Del denne