/Files/Images/snekost-på-minitraktor-1500.jpg

Gentofte Ejendomme samler grøn pleje og vintertjeneste

Efter fire års samarbejde har HedeDanmark netop genvundet udbuddet om den grønne pleje på institutionerne i Gentofte Kommune.

Kreative beplantningsløsninger, forståelse for borgernes behov og ikke mindst en effektiv vintertjeneste. Det er nogle af årsagerne til, at HedeDanmark netop har genvundet plejen af de grønne områder i institutionerne i Gentofte Ejendomme hos Gentofte Kommune.

Den grønne servicevirksomhed har de seneste fire år samarbejdet med kommunen om plejen af udearealer på kommunens institutioner, men i den nye aftale overtager HedeDanmark desuden vintertjenesten og glatførebekæmpelsen for områderne.

”Vi er glade for, at vi får mulighed for at fortsætte et godt samarbejde og arbejde videre med at udvikle de grønne områder og samtidig sikre en bedre og mere effektiv brug af ressourcer ved at kombinere grøn pleje og vinterberedskab. Helt lavpraktisk bruger vi ikke tid og ressourcer på udkald, hvis der pludselig falder sne, når vores plejemedarbejdere allerede er ude i marken. Samtidig vil vi naturligvis også have øje for at glatførebekæmpe skånsomt, så det ikke går ud over de planter, vi til foråret selv skal ud og pleje.”

- siger Bibi Schrøder Poulsen, driftsleder i HedeDanmark.
/Files/Images/HedeDanmark-bil-i-snevejr-1500.jpg

Fokus på borgerne

Hos Gentofte Kommune er der også tilfredshed med, at det fortsat er HedeDanmark, der skal stå for plejen af de grønne områder samt vintertjenesten.

Særligt virksomhedens bud på etablering af grønne områder ved et par af kommunens plejehjem vejede tungt i bedømmelsen af buddene på plejekontrakten.

”HedeDanmark beskrev løsninger, der tog højde for hele det grønne område omkring plejehjemmene, og som tydeligvis havde plejehjemmenes brugere for øje. Det var ikke en standard plantningsløsning, men en specifik plan, der viste både evne til at tænke kreativt og en forståelse for beboernes behov,”

- siger Carina Münster, ansvarlig for Gentofte Ejendommes grønne pleje.

Bibi Schrøder Poulsen forklarer, at HedeDanmark i beskrivelsen af planen for det ene plejehjem har foreslået et grønt område, hvor plejehjemmets beboere kan gå ture hele året, og hvor der er oplevelser for alle sanser.

”Plejehjemmet er det sidste sted, vi tilbringer vores tid, så der skal være smukke og spændende omgivelser – både for beboerne og de, der besøger dem. For eksempel har vi foreslået plantning af stauder, der skaber et smukt og varieret udtryk hele året, og bærbuske, så man kan tage børne-­ og oldebørn med på bærrov,”

- siger Bibi Schrøder Poulsen fra HedeDanmark.

Kontrakten begynder fra februar 2020 og fire år frem med mulighed for yderligere to års forlængelse.

YDERLIGERE OPLYSNINGER:

Bibi Schrøder Poulsen, driftsleder, HedeDanmark  Mobil: 2329 6514
Carina Münster, grøn driftsleder, Gentofte Kommune
Mobil: 4029 2870
Anne Eisenberg, presseansvarlig, HedeDanmark Mobil: 5050 7278

 

Del denne