/Files/Images/HedeDanmark/Nyheder/Skills for skovbrugselever 2023 (40).jpg

HedeDanmark-elev vandt Skills for skovbrugselever

Der var fart over feltet og præcise snit med motorsaven, da vores dygtige skov- og naturplejeelev 17. august tog førstepladsen ved Skills for Skovbrugselever.
/Files/Images/HedeDanmark/Nyheder/Skills for skovbrugselever 2023 (12).jpg

Konkurrencen blev afholdt på Langesømessen på Fyn, Europas største messe for juletræer og pyntegrønt, hvor 13 elever fra Skovskolen dystede om at være hurtigst og mest præcise med en motorsav i forskellige discipliner.

Deltagerne skulle skifte kæden på en motorsav samt vende sværdet. Derefter skulle de afgrene et træ, før de skulle skære præcise skiver på mellem 3 og 5 centimeter af en vandretliggende stamme. Til sidst skulle der fældes et træ, som skulle falde præcist mellem to pæle.

I finaleheatet var der desuden den ekstradisciplin at skære præcise skiver af en lodret pæl, som skulle ramme ned i en spand.

Fejl og upræcise snit med saven medførte tillægssekunder til den samlede tid, ligesom det gav straftid, hvis man ikke slukkede saven hurtigt nok, inden man løb videre til næste disciplin.

/Files/Images/HedeDanmark/Nyheder/Skills for skovbrugselever 2023 (34).jpg

Marius var i suveræn form, og han havde dagens hurtigste tid i de indledende heats. I sidste ende blev finalen afgjort med tætteste margin – kun et sekund skilte de to finalister, men Marius var den hurtigste og mest præcise og trak derfor sejren i land.

Hovedpræmien var en spritny Husqvarna-motorsav, og HedeDanmark var desuden blandt sponsorerne med gavekort til HD2412 til første-, anden- og tredjepladsen.

/Files/Images/HedeDanmark/Nyheder/Skills for skovbrugselever 2023 (52).jpg

Del denne