/Files/Images/WB-ordning_800x600.jpg

HedeDanmark får ny whistleblower-ordning

Fra årsskiftet har HedeDanmarks egne medarbejdere, leverandører og samarbejdspartnere kunnet anmelde ulovlige eller kritisable forhold med forbindelse til virksomheden.

Den 3. januar fik HedeDanmarks ansatte, leverandører og samarbejdspartnere mulighed for anonymt at indberette mistanke om blandt andet regnskabsmanipulation, bestikkelse, underslæb eller andre ulovlige forhold.

Den nye ordning omfatter hele Hedeselskabets koncern og omfatter således også datterselskaber som blandt andet HedeDanmark. Ordningen administreres af det uafhængige og statsautoriserede revisionsanpartsselskab PwC.

Den nye ordning bliver hilst velkommen af HedeDanmarks administrerede direktør, Lars Petersen:

”Vi vil på ingen måde acceptere ulovligheder i HedeDanmark-regi, og det er derfor glædeligt, at vi nu har endnu en måde tidligt at opdage og gribe ind i sager, som er i strid med lovgivningen. Vi håber naturligvis, at både medarbejdere og samarbejdspartnere i langt de fleste tilfælde vil fortælle deres nærmeste chef eller kontaktperson, hvis de har mistanke om urent trav,” siger han og uddyber:

”Samtidig vil vi dog gerne give medarbejdere og andre med tilknytning til HedeDanmark mulighed for anonymt at tippe os, hvis de af den ene eller den anden grund ikke ønsker at stå frem med navn. Med den nye ordning kan alle føle sig sikre på, at deres oplysninger bliver behandlet både sagligt og fortroligt at en ekstern part, som vil undersøge sagen nærmere.”

Whistleblower-ordninger er ikke lovpligtige, men blandt andet Komiteen for god Selskabsledelse har de seneste par år anbefalet, at bestyrelser i virksomheder af en vis størrelse etablerer whistleblower-ordninger.

/Files/Images/WB-ordning_800x600.jpg

Du kan læse mere om ordningen og foretage en anmeldelse af uretmæssigheder via Hedeselskabets hjemmeside her. 

 

Del denne