/Files/Images/Benved-raftehotel.jpg

HedeDanmark skaber biodiversitetsanlæg ved Salling Groups hovedkontor

Rummelige insekthabitater og 11.000 m2 grønt areal beplantet med enggræs, mosebølle, benved, eg og en lang række andre plante-, busk- og træsorter skal booste den lokale biodiversitet, når Salling Group sammen med HedeDanmark etablerer et af Danmarks største erhvervsmæssige biodiversitetsanlæg.

Til sommer kommer det til at summe ekstra meget af sol over Salling Groups hovedkontor i Aarslev ved Aarhus. Græsslåmaskinerne er så småt pensioneret, for om lidt bliver de store græsplæner rundt om hovedkontoret fræset op, så de såkaldte ’grønne ørkener’ uden læ til insekter og ly for smådyr med hjælpe fra HedeDanmark kan blive omdannet til grønne oaser til glæde for både insekter, dyr og medarbejdere.

”Biodiversiteten har brug for hjælp. Og selv om vores bidrag er småt i det store billede, håber vi, det kan gøre en forskel lokalt, ligesom vi ikke mindst gerne vil inspirere vores medarbejdere, kunder og andre virksomheder til at tage kampen op for biodiversiteten,” siger CSR-direktør i Salling Group Henrik Vinther Olesen.

Ikke bare til pynt Elementer til biodiversitetsområdet

Ikke bare til pynt

Alle elementer i anlægget er udvalgt og sat sammen med tanke på at skabe optimale muligheder for insekter og planteliv, forklarer Carsten Damgaard, chef for Kunder og Marked hos HedeDanmark:

”Det har været vigtigt for os, at anlægget ikke blot blev en prydhave, men et reelt biodiversitetsanlæg, der rummer en alsidighed af hjemmehørende arter, og som ikke mindst inviterer myriader af insekter og lokalt dyreliv - fugle, pindsvin, harer og rådyr - indenfor. Altså et projekt, som gør en reel forskel for den lokale flora og fauna.”

Projektet er et godt eksempel på samarbejdet mellem HedeDanmarks forskellige divisioner, hvor Ellen Hundevad Steen fra Landskab & Anlægs-divisionen har stået for design og projekteringen samt den fremtidige etablering af anlægget, mens Grøn Service-divisionen sidenhen vil tage over på den grønne pleje.

Insekthoteller, græseng og walk’n’talk

Hovedkontorets 1200 medarbejdere kan se frem til et indgangsparti prydet af kampesten, træer og vild blomstereng, store raftehoteller og en indkørselsportal i stensætning beplantet med timian.

Landskabet på nordsiden af hovedkontorets arealer skråner opad og huser sammen med Salling Groups eget bageri et stort græsareal, hvor græsset nu får lov at gro og omdannes til blomstermark med et monument af stensætning, hvor både insekter og smådyr kan trives.

Den golde græsplæne rundt om hovedbygningen omdannes til et walk’n’talk-område, hvor medarbejdere kan kombinere faglig snak med frisk luft til tankerne – eller tage en pause med udsigt over vådområdets småsøer på sydsiden af bygningen. Med skulpturelle insekthoteller, udskårne træstammer og duftende blomster og planter, bliver der talt til sanserne i walk’n’talk-området, som starter ved hovedindgangen og slutter ved bygningens bagindgang.

Omlægningen af udearealerne ved hovedkontoret i Aarslev går i gang i uge 17. 

Salling Group etablerede i 2021 et tilsvarende biodiversitetsanlæg på 5.000 kvadratmeter ved Nettos hovedkontor i Køge. Biodiversitetsindsatser kan ikke indregnes i koncernens CO2-regnskab, men ligger i naturlig forlængelse af Salling Groups klimaambition og forpligtelse til at bidrage positivt til miljø og klima.

LÆS MERE OM VORES BIODIVERSITETSTILBUD HER.

Del denne