/Files/Images/Sensorer-IOT.jpg

HedeDanmark styrker sin position på sensor-markedet med opkøb af Countmonitor

HedeDanmark konsoliderer sin digitale forretningsenhed HD Digital med et opkøb af Countmonitor. Opkøbet sikrer blandt andet HedeDanmark 30 kommuner som kunder til den grønne servicevirksomheds løsninger inden for blandt andet persontællere og temperatursensorer.

HedeDanmarks digitale forretningsområde er allerede kommet godt fra start siden etableringen ved årsskiftet, og nu styrker HedeDanmark sin position i markedet yderligere som leverandør af sensorer og tællere, der kan sætte tal på naturen – til gavn for både private og offentlige kunder. 

Det sker med opkøbet af Countmonitor, som hidtil har leveret IoT-løsninger og sensorer til en række danske kommuner, som HedeDanmark overtager kontrakterne på. 

”Købet af Countmonitor betyder, at vi har fordoblet vores kundeportefølje. Det har naturligvis en positiv effekt på vores salgsarbejde, at vi kan pege på en lang række danske kommuner, der benytter sig af vores løsninger,”

- Søren Pedersen, afdelingschef for HD Digital, HedeDanmarks digitale forretningsområde.
Fra sensor til service Arkivfoto: digital skalapæl fra HedeDanmark.

Fra sensor til service

Ifølge Søren Pedersen gør opkøbet det også nemmere for HedeDanmark at tilbyde Countmonitors tidligere kunder flere sensor-typer samt en grad af service, som de ikke fik som kunder hos Countmonitor: 

”Mange af de kunder, vi har overtaget, har ”kun” investeret i persontællere. Men vi har mulighed for at opstille sensorer, der eksempelvis kan registrere temperaturer meget præcist lokalt – fremfor de DMI-sensorer, der ikke nødvendigvis fortæller den præcise temperatur i ens lokalområde. Her har vi eksempler på kunder, der har kunnet spare to-tre vinterkørsler, fordi vores temperatur-sensorer fortalte, at det ikke var nødvendigt. HedeDanmarks fordel er desuden, at vi i kraft af vores grønne service har medarbejdere over hele landet, som både kan montere og vedligeholde sensorerne for vores kunder. Der er sjældent mere end ganske få kilometer fra en sensor hvor som helst i landet og til en lokal HedeDanmark-medarbejder. Den fordel kan de kunder, vi har overtaget drage nytte af.”  

- Søren Pedersen

Tidligere kunder hos Countmonitor har mulighed for at fortsætte på samme vilkår som den eksisterende kontrakt fra CountMonitor uden væsentlige ændringer.  

HedeDanmark har i længere tid udviklet og testet såvel det tekniske, teknologiske og praktiske set-up og har i dag allerede løsninger installeret hos kunder og udvalgte samarbejdspartnere. Flere offentlige og private virksomheder bruger i dag digitale løsninger fra HedeDanmark.  

Eksempelvis bruger Silkeborg Kommune data fra persontællere til at skabe gode naturoplevelser i kommunen og realisere kommunens vision om at gøre Silkeborg til et mekka for udeliv. Ligesom et nyt stort butikscenter i Esbjerg, Broen Shoppingcenter, har opsat temperatur- og fugtighedsmålere, som både kan reducere omkostninger til glatførebekæmpelse om vinteren og bedre kan forudsige eventuel risiko for glatføre. 

Del denne