/Files/Images/rotte-skadedyr-1500.jpg

HedeDanmark vil bekæmpe skadedyr med hunde og ny teknologi

Med et stærkt hold af hundeførere og særligt udviklede digitale fælder uden gift melder HedeDanmark sig nu ind i kampen mod rotter og andre skadedyr. Fra 26. juni kan den grønne virksomhed tilbyde skånsom skadedyrsbekæmpelse til virksomheder over hele landet.

Giftfri fælder, digitalt overblik, hurtig udrykning og et specialiseret korps af rottehunde. Det er de midler, som HedeDanmark tager i brug, når den grønne servicevirksomhed fra 26. juni udvider paletten af ydelser i forbindelse med ejendomsservice til også at omfatte skadedyrsbekæmpelse.  

Skadedyrsbekæmpelsen kommer ud over rottehundeholdet og de giftfri fælder både indeni og uden for kundernes bygninger også til at omfatte hjemmeside og app, der giver besked, når de digitale fælder klapper.  Ud fra data om fangst, som fælderne sender til hjemmeside og app, kan HedeDanmarks kunder få et fuldt overblik over mængden af skadedyr på deres arealer og bekæmpelsen af dem.  

/Files/Images/rotte-i-rør-800.jpg

”Vi vil gerne give vores kunder det bedst mulige inden for grøn pleje og ejendomsservice. Derfor er det med stor glæde, at vi nu kan hjælpe vores kunder med at undgå og udbedre de skader og problemer, som eksempelvis rotter kan forvolde, hvis de får adgang til vores kunders ejendomsarealer,”

- Carsten Damgaard, afdelingschef i HedeDanmarks afdeling for pleje og anlæg.

Snude for rottebekæmpelse

HedeDanmark varetager i forvejen grøn pleje og ejendomsservice for en lang række kommuner og private virksomheder i hele landet, men har indtil nu ikke tilbudt sine kunder skadedyrsbekæmpelse som ydelse.  

Det ændrer sig dog fra maj måned med ansættelsen af en erfaren specialist inden for skadedyrssikring, som blandt andet får ansvaret for at ansætte og uddanne både nye og eksisterende HedeDanmark-medarbejdere samt deres hunde til et hold af hundeførere 

”Vi er så heldige, at vi ikke bare har medarbejdere med stor faglig indsigt i grøn pleje og ejendomsservice, der i forvejen jævnligt færdes i og omkring kundernes ejendomme – en stor del af dem er også de glade ejere af hunderacer med snude for rottebekæmpelse. Derfor kan vi med uddannelse og træning hurtigt sætte et stærkt hold af hundeførere, som kan rykke ud med kort varsel, foretage bygningsgennemgang og både forebygge og bekæmpe skadedyr,”

- Jane Kragsig, chef for produktudvikling i HedeDanmark.

Relevant for fødevarevirksomheder

Det er ikke nyt, at særlige hunderacer kan benyttes i bekæmpelsen af særligt rotter. De såkaldte rottehunde kan hurtigt og effektivt snuse sig frem til både rotter, redder og hvordan de har fået adgang til bygningen. Det er særligt relevant for fødevarevirksomheder, hvor det ikke er muligt at benytte sig af gift i forbindelse med bekæmpelsen af skadedyr.  

Derfor håber Carsten Damgaard, at HedeDanmarks nye skadedyrs-satsning vil betyde, at netop virksomheder, hvor skadedyrssikring skal foregå giftfrit, får øjnene op for HedeDanmarks ekspertise, når det gælder drift og pleje af ejendomme.  

”Min forhåbning er, at vi med denne ekstra kompetence inden for ejendomsservice vil blive interessant for virksomheder, som hidtil har benyttet sig af andre leverandører. Med holdet af rottehundeførere kan vi nu tilbyde en mere eller mindre komplet pakke, så man som virksomhed kan koncentrere sig om at servicere sine kunder og overlade resten til HedeDanmark,” 

- Carsten Damgaard

Del denne