/Files/Images/Saltning red 07-09-2021.jpg

HedeDanmark vinder stor kommunekontrakt i Ikast-Brande

Når det bliver forår igen, bliver borgerne og virksomhederne i Ikast-Brande Kommune mødt af HedeDanmarks biler og medarbejdere i forbindelse med al drift af veje og grønne områder i kommunen. Det er resultatet af et stort udbud, hvor HedeDanmark netop er offentliggjort som vinder.

Den 1. april 2022 overtager Danmarks største grønne servicevirksomhed, HedeDanmark, alle driftsopgaver vedrørende veje og grønne områder i Ikast-Brande. Opgaven omfatter også sportsanlæg og vintersikring af veje og anlæg.

Netop området omkring Ikast, Brande, Herning og Nørre Snede er meget vigtige i HedeDanmarks vækststrategi, og et område hvor HedeDanmark er i færd med at bygge en stærk platform. Her er aftalen med Ikast-Brande Kommune et fantastisk afsæt.

Aftalen er netop blevet offentliggjort for de ca. 45 medarbejdere, som bliver virksomhedsoverdraget til HedeDanmark.

"Det er vigtigt for Ikast-Brande byråd altid at sikre den bedste anvendelse af borgernes penge. Derfor besluttede byrådet at gennemføre et servicetjek af driftsområdet, som hidtil har været dygtigt drevet af kommunens egne folk. Udbuddet viste, at den bedste sammenhæng mellem pris og kvalitet får vi i samspil med HedeDanmark. HedeDanmark overtager vores dygtige folk, og vi får et ensartet og velbeskrevet serviceniveau i hele kommunen. Jeg er sikker på, at det bliver en gevinst for alle parter," siger borgmester Ib Lauritsen, Ikast-Brande Kommune.

Udbuddet har været eftertragtet af mange aktører på markedet, men i sidste ende blev HedeDanmark udvalgt efter kommunens kriterier, der omfatter både pris, kvalitet og miljø.

"Det glæder mig, at vi fik seks gode tilbud, og at virksomhederne har brugt kræfter på at udarbejde dem. Vi skal have fokus på at strække pengene længst muligt – og med en årlig omkostningsreduktion på flere millioner, betragter jeg udbuddet som en stor succes, siger formand for Teknik og Miljøudvalget Henrik Engedahl og understreger, at det ikke afgørende om arbejdet udføres i kommunalt eller privat regi. Derimod er det afgørende, at vores dygtige folk, der i mange år har arbejdet for at effektivisere driften og har tjent borgerne godt, kommer i gode hænder hos en anerkendt og respekteret virksomhed i branchen. Logoet på tøjet ændres, men arbejdet udføres af de dedikerede og dygtige medarbejdere fra kommunens entreprenørafdeling. Det glæder mig," siger borgmester Ib Lauritsen.

HedeDanmark har ca. tre måneder frem til 1. april til at planlægge, hvordan de vil gå i gang med opgaverne. Her bliver en af de væsentligste opgaver at få integreret de mange nye kollegaer og inddraget dem i HedeDanmarks vision om at bygge en bæredygtig fremtid – med naturen som partner.

"Vi er rigtig glade og stolte af, at vi er blevet valgt til at varetage en så interessant og stor opgave, der involverer flere forretningsområder i HedeDanmark. Det bliver spændende sammen med kommunen at udvikle de bedst mulige løsninger for borgerne i Ikast-Brande. Det er dejligt, at kommunen deler vores fokus på, at løsninger, der implementeres i byrummet, belaster vores klima mindst muligt. Det første og vigtigste for os her og nu er, at vi hurtigt mødes med vores kommende dygtige kollegaer, og at vi lærer hinanden godt at kende," siger divisionsdirektør fra HedeDanmark, Jacob Christiansen.

YDERLIGERE OPLYSNINGER:

Jacob Christiansen, Grøn Service-direktør, HedeDanmark, mobil: 2730 0400

Christian Munk, pressechef, HedeDanmark, mobil: 2990 1986

Del denne