/Files/Images/MAPO-og-SNOOP.jpg

HedeDanmarks hundehold skal holde Coop fri for skadedyr

Med en netop underskrevet aftale om skadedyrssikring har HedeDanmarks team for skadedyrssikring taget et stort skridt mod at udvikle sin nye afdeling for skadedyrsbekæmpelse. Frem mod kontraktens begyndelse i februar 2020 ansætter HedeDanmark en række nye hundeførere og træner rottehundene til at finde og fange skadedyr.

Skadedyrssikring på Coops egne 700 lokationer over hele landet med hjælp fra hunde, giftfri fælder og digitalt overblik. Det er indholdet i en netop indgået aftale mellem HedeDanmark og Coop Danmark. Aftalen, som træder i kraft i februar 2020, indebærer, at HedeDanmark blandt andet ved hjælp af særligt trænede rottehunde – der kan rykke ud med få timers varsel – forebygger og bekæmper skadedyr for detailvirksomheden. 

”Det er en kontrakt, som vi er utroligt glade for. Med denne aftale er Coop indstillet på, at de skal hjælpe os med at udvikle og opbygge vores skadedyrsforretning. Fordi vi har udført grøn pleje på mange af Coops arealer, har vi fået opbygget en relation bygget på tillid og kvalitet, som direkte har ført til denne aftale,” siger Carsten Damgaard, afdelingschef for HedeDanmarks Storkundeafdeling, og tilføjer: 
 
”Det er et kvantespring for vores plejeforretning, at vi nu får mulighed for at opbygge et landsdækkende netværk af rottehundeførere, og at vi som de eneste i landet kan tilbyde både grøn pleje kombineret med forebyggelse og bekæmpelse af skadedyr.” 

- Carsten Damgaard, afdelingschef for HedeDanmarks Storkundeafdeling

Også hos Coop er der tilfredshed med den nye aftale: ”Vi ser positivt på det kommende samarbejde med HedeDanmark, som fortsætter Coops strategi med proaktive og innovative foranstaltninger mod skadedyr,” siger Steffen Klausen, skadedyrskoordinator i Coop.  

Giftfri fælder

Udover rottehundeholdet vil HedeDanmark også sikre Coop mod skadedyr ved brug af digitale fælder uden gift. De specialudviklede fælder dræber eventuelle gnavere på ansvarlig vis, men registrerer også via temperatur- og bevægelsessensorer, hvis en rotte kommer i nærheden af fælden og sender direkte besked til HedeDanmarks skadedyrsbekæmpere. 

Fældernes data om aktivitet af skadedyr giver HedeDanmark og Coop et fælles samlet digitalt overblik på hver lokation og vil løbende blive brugt til at tilpasse skadedyrssikringen, så f.eks. antallet af fælder passer til Coops behov. 

/Files/Images/Digital_rottefælde.jpg

Næste skridt

Skadedyrsaftalen løber fra 1. februar 2020, og frem mod opstarten er opgaven for HedeDanmark nu at få klargjort skadedyrsafdelingen til at varetage den store opgave – blandt andet med ansættelsen af nye rottehundeførere i både den sydlige, nordlige og østlige del af landet. Mads Poulsen, rottehundefører i HedeDanmark, får en travl tid, indtil aftalen træder i kraft. Han er nemlig ansvarlig for HedeDanmarks hundehold, som kommer til at bestå af både senior-hundeførere og en række af HedeDanmarks nuværende medarbejdere med rottehunde.  
 
”Med den her aftale dækker vi geografisk hele danmarkskortet, og den giver os mulighed for at sammensætte og udvikle vores hundehold. Der er ingen tvivl om, at det er et ideelt springbræt for vores skadedyrsafdeling,” siger Mads Poulsen. 
 
Inden udgangen af 2020 skal der være udført mellem to og otte forebyggende bygningsgennemgange på alle Coops lokationer, hvor HedeDanmark overtager skadedyrsforebyggelsen.  

/Files/Images/MAPO-saetter-faelde.jpg

YDERLIGERE OPLYSNINGER:

Carsten Damgaard, afdelingschef, HedeDanmark, Mobil: 21 63 25 77
Mads Walther Poulsen, driftsleder, HedeDanmark, Mobil: 20 29 22 99
Steffen Klausen, skadedyrskoordinator, Coop, Mobil: 51 59 32 27
Anne Eisenberg, presseansvarlig, HedeDanmark, Mobil: 50 50 72 78 

Del denne