/Files/Images/KWF award 16-9.jpg

HedeDanmarks LogStackPro-system vinder tysk innovationspris

Tyske skovfolk har taget træopmålingssystemet godt til sig og har nu tildelt LogStackPro KWF Member Award for innovation.

HedeDanmarks afdeling for fotoopmåling HD Logsystems er blevet præmieret med en stor, tysk innovationspris, for det digitale opmålingssystem LogStackPro.

LogStackPro er en håndholdt, certificeret digital opmålingsenhed, der er udviklet til at foretage hurtige og præcise fotoopmålinger af råtræstakke.

Det er de mere end 2000 medlemmer af KWF, det tyske kuratorium for skovarbejde og forstteknik, som har afgivet deres stemmer og tildelt prisen til LogStackPro.

Opmåling med LogStackPro-enheden foregår ganske let ved at medarbejderen går langs råtræstakken på begge sider og opmåler den fotografisk med det indbyggede stereokamera.

Herefter omregner softwaren data til råtræmasse, som uploades til skyen med det samme.

LogStackPro bliver hvert andet år kalibreret med de seneste data og opmålingen af råtræ bliver derfor løbende mere præcis.

Systemet er certificeret af Physikalisch-Technische Bundesanstalt (PTB) og Eichamt og er det eneste håndholdte PTB-certificerede måleapparat til fotooptisk måling af råtræstakke.

KFW arbejder med pleje og skovbrug med hensyntagen til miljø, medarbejdere, skovejere og forbrugere.

Prisen blev uddelt ved Interforst 2022-messen i München.

Læs mere om LogStackPro på deres hjemmeside: https://www.hdlogsystems.com/logstackpro 

Del denne