/Files/Images/Skovkortet _ HedeDanmark (6) 2000.jpg

HedeDanmarks skovejere får nu skoven med i lommen

HedeDanmark og Skovkortet.dk har indgået samarbejde om visning af skovkort på Skovportalen, så skovejere snart får flere funktioner og mere viden om deres skov.

Skovejere hos HedeDanmark har i årevis kunne få overblik over deres ejendom og skovdriften gennem Skovportalen. Denne platform har samlet al information om skoven og herunder selvfølgelig også et skovkort.

Nu åbner HedeDanmark op for næste generation af interaktiv skovforvaltning gennem et samarbejde med teknologivirksomheden Foresting Tomorrow, som står bag Skovkortet.dk, der udvikler programmer til skovforvaltning. Og det får alle Skovportalens brugere snart glæde af.

”Vores nuværende løsning for kort på Skovportalen fungerer bedst på en computer og mindre godt på mobile enheder. Med den nye version af Skovportalen med Skovkortet indbygget, vil man kunne have kortet med sig overalt via mobil eller tablet, og man vil kunne interagere i realtid,” fortæller Rasmus Willumsen, der er forretningsudvikler hos HedeDanmark, om det nye samarbejde med Skovkortet.dk.

Jens Isbak, adm. direktør og partner i Skovkortet.dk, supplerer:

”Skovportalens brugere kan se frem til at have hele deres skov med i lommen. Alle informationer og data har man lige ved hånden hele tiden, og man kan lave noter direkte i programmet, når man står i skoven – ikke noget med at skulle skrive det ned på en lap papir i regn og rusk ude i skoven og så derefter skulle hjem og indtaste det i systemet ved en computer.”

”Man får som skovejer mulighed for at involvere sig mere, hvis man har lyst, og man vil kunne få mere viden om sin skov. Det bliver samtidig endnu nemmere at kommunikere med sin skovfoged om sine ønsker og behov i skovdriften.”

- Rasmus Willumsen, forretningsudvikler, HedeDanmark
/Files/Images/Skovkortet _ HedeDanmark (1) 2000.jpg Rasmus Willumsen, HedeDanmark, og Jens Isbak, Skovkortet.dk.

Den version af Skovkortet.dk, som HedeDanmarks skovejere får adgang til, er i øvrigt tilpasset specielt til Skovportalen.

Skovejerne vil i fremtiden få større overblik over deres egne skovarealer og vil samtidig kunne se deres egen position på kortet, når de er i skoven. De vil kunne finde informationer som træart, - alder og -højde, m.m. for forskellige områder i skoven og vil kunne printe kort og bevoksningslister. De vil desuden nemt kunne tilføje egne noter med billede og lokation og vælge at dele dem med deres skovfoged.

”Man får som skovejer mulighed for at involvere sig mere, hvis man har lyst, og man vil kunne få mere viden om sin skov. Det bliver samtidig endnu nemmere at kommunikere med sin skovfoged om sine ønsker og behov i skovdriften,” fortæller Rasmus Willumsen.

Skovkortet.dk vil stadig blive ajourført af skovfogeden og forvaltet af HedeDanmark, men med de nye funktioner vil man selv kunne gemme andre informationer. Det kan være kort over jagt, hvor man kan registrere fx skydetårne og såter, eller om biodiversitet, hvor man vil kunne tilføje noter om arter og områder med særlige naturhensyn.

Skovkortet.dk bliver tilgængelig på Skovportalen i løbet af 2022.

Del denne