/Files/Images/HedeDanmark/Nyheder/HD_Ikast Strøgcenter - 07.06.2023 (2).jpg

Ingen røg og mindre støj

HedeDanmark moderniserer Strøgcentret i Ikast med eldrevne maskiner.

HedeDanmark er netop nu i gang med at modernisere Strøgcentret i Ikast, landets eneste overdækkede handelsgade. Og selv om man skulle tro at, det gav en  masse larm og støj, og luften var fuld af udstødningsgasser, så er det faktisk langt fra tilfældet. HedeDanmark bruger nemlig eldrevne maskiner i arbejdet på den indendørs byggeplads til glæde for både de handlende, kunderne og HedeDanmarks medarbejdere.

HedeDanmark har indført eldrevne maskiner for at sikre at arbejdet med modernisering af Strøgcentret sker med så få gener som muligt for alle parter.

Sammen med mindre støj og ingen udstødningsgasser har brugen af eldrevne maskiner en række fordele.

Ved at erstatte konventionelle brændstofdrevne maskiner med eldrevne modeller bidrager HedeDanmark aktivt til at reducere CO2-udledningen.

Samtidig så HedeDanmark projektet som en oplagt mulighed for at blive klogere på brugen af elmaskiner, som vil blive mere udbredt i anlægsarbejde i fremtiden.

Elmaskiner genererer ingen udstødningsgasser, hvilket resulterer i renere luft og reduceret forurening i byggeområdet og dets omgivelser. På den måde kan man holde alle butikker åbne, og handlen kan gå sin vante gang, selvom der arbejdes udenfor.

Elmaskiner har samtidig et lavere støjniveau sammenlignet med traditionelle brændstofdrevne maskiner. Ved at anvende eldrevne maskiner mindskes støjgenerne i byggeområdet, hvilket sikrer et mere behageligt miljø.

/Files/Images/HedeDanmark/Nyheder/HD_IMG_8603.jpg

Brugen af eldrevne maskiner er en del af processen med at skabe et moderne Strøgcenter, der skal have den laveste miljø- og klimapåvirkning. Ved at integrere bæredygtige løsninger i renoveringsprocessen sender HedeDanmark og bygherren Ikast-Brande Kommune et stærkt signal om sit engagement i at passe på naturen.

HedeDanmarks samarbejde med bygherren om at anvende eldrevne maskiner i moderniseringen af Strøgcentret illustrerer deres fælles forpligtelse til at skabe en ansvarlig og innovativ renovering.

Renoveringen af Strøgcentret består bland andet af nye belægning, hvor materialevalget er et miks af IBF-fliser og teglklinker. Der etableres plantebede gennem hele strøgforløbet som tilføjes vandingssystem for at sikre god vækst under de lidt specielle forhold, da planterne ikke får regn.

Desuden øges mængden af opholdssteder markant for at gøre området til et sted, hvor man har lyst til at opholde sig og slå sig ned i længere tid.

Renovering udføres i samarbejde med PIP Invest, som sideløbende med HedeDanmarks arbejde udfører malerarbejde, opsætter akustiklofter, etablerer ny belysning og nye offentlige toiletter.  

Del denne