/Files/Images/Kæmpestøvsuger-på-skinner-sammensat-1500.jpg

Kæmpestøvsuger på skinner

Arbejdet med den årlige hovedrengøring af Boulevard-tunnelen mellem Vesterport og Østerport station er lige nu i gang. En gigantisk støvsuger på en togvogn fjerner gammelt dieselstøv og andet sediment blandt andet for at forhindre oversvømmelser.

Er man natteravn og færdes nær Vesterport eller Østerport station, vil nætterne i uge 46 byde på lidt af et særsyn omkring de to S-togsstationer. Den grønne servicevirksomhed HedeDanmark er nemlig i gang med at gøre hovedrent i Boulevard-tunnelen for Banedanmark, og her bliver det store skyts taget i brug.  
 
En såkaldt mammutsuger bliver i nattetimerne nemlig kørt op på en togvogn, og skubbet med gravemaskine via skinnerne bliver gammelt dieselstøv og sediment suget væk fra tunnellen. Selvom det giver nogle uregelmæssigheder i den sene S-togstrafik, bliver rengøringen ifølge projektleder fra HedeDanmark, Morten Hasle, udført for at undgå, at tunnelen bliver oversvømmet ved kraftige regnskyl: 

siger Morten Hasle.

”Gennem et år med masser af togtrafik bliver sod- og betonpartikler efterladt i tunnelen, og hvis vi ikke fjerner det, er risikoen, at der kommer vand i tunnelen. Samtidig benytter vi rengøringen som en mulighed for at gennemgå, om sikkerheden er i orden og vedligeholder f.eks. gangriste, som skal bruges ved evakuering,”

- siger Morten Hasle.
/Files/Images/Stoevsuger_1_1500x900.jpg

Morten Hasle fortæller også, at HedeDanmark spuler pumpegrave samt samler affald, der er faldet fra perronerne ned i tunnelen.  
 
S-togstrafikken er indstillet alle hverdagsnætter i uge 46 imellem de to stationer. Lørdag og søndag den 14. og 15. november er alle tog indstillet med undtagelse af hver 6. time, hvor et tog lukkes igennem på fjernbanesiden. Der er dog togbusser på de berørte strækninger. 

/Files/Images/Stoevsuger_4_1500x900.jpg

YDERLIGERE OPLYSNINGER:

Morten Hasle, projektleder, HedeDanmark, Mobil: 4177 3692
Anne Eisenberg, pressechef, HedeDanmark, Mobil: 5050 7278 

Del denne