/Files/Images/pram-til-kystbeskyttelse-1500.jpg

Lovændring - sådan bliver kystsikring nemmere

Torsdag d. 18 januar vedtog Folketinget en lovændring, der skal gøre det nemmere for grundejere at beskytte deres hjem mod havet. Læs, hvad det betyder for dine muligheder for kystsikring.

Langs kysterne får de danske grundejere fra d. 1. februar 2018 større frihed til at gennemføre kystsikring på deres ejendomme. Det er resultatet af en lovændring, som Folketinget gennemførte d. 18 januar.

Overordnet betyder lovændringen, at:

  • det såkaldte 25-års kriterium falder bort. Det betyder, at grundejers ansøgning om kystsikring ikke længere kan afvises med den begrundelse, at behovet ikke er relevant inden for de næste 25 år.
  • grundejeren fra d. 1 februar selv kan vælge, om man vil betale for en dyr eller billig kystsikring.
  • det nu vil være muligt at afprøve nye metoder til kystsikring i forsøgsordning.

Et krav til kystsikringen er dog, at:

  • kystsikringen ikke må flytte problemet videre til naboejendommen.

Læs hele pressemeddelelsen fra Miljø- og Fødevareministeriet

Et skridt i den rigtige retning

HedeDanmark udfører kystsikringsopgaver for både private, virksomheder og det offentlige, og for vores rådgivere er den nye lovændring et skridt i den rigtige retning.
 
”Der er stadig betydelige barrierer for grundejere, der ønsker at beskytte deres ejendom. Vi ser dog frem til, at denne og kommende lovændringer skal gøre det nemmere for grundejere at få kystsikret deres ejendom,” siger markedschef Palle Horn fra HedeDanmark.
 
HedeDanmark tilbyder grundejere en gratis og uforpligtende vurdering af deres kystsikringsopgave. Læs mere og bestil vurderingen 

Del denne