/Files/Images/HedeDanmark Tour de France Vejle - Jonna og Marie Louise Baagøe 2.jpg

Mor og datter gør klar til Touren

For Jonna og Maria Louise Baagøe startede optakten til Tour de France så småt for et år siden, og nu er sprinten sat ind for de to servicegartnere, der har været med til at farve byen gul med blomster.

På Boulevarden i Vejle går to kvinder og beskærer træerne i midterrabatten. De er iklædt gule veste for synlighedens og sikkerhedens skyld, men farven er også meget passende for det stykke arbejde, de udfører. Vestene matcher nemlig kuløren på førertrøjen i verdens største cykelløb, Tour de France.

Jonna og Marie Louise Baagøe er begge servicegartnere i HedeDanmark og er i gang med at gøre de sidste detaljer klar, inden Vejle bliver centrum for en af verdens største sportsbegivenheder.

- I år har vi klippet hæk og beskåret træer, før vi plejer. Det plejer først at være i uge 28-29, men det skal jo se godt ud til søndag, siger mor Jonna Baagøe.

- Det handler også om oversigtsforhold, og vi er obs på udsyn og løsthængende grene, supplerer datter Maria Louise Baagøe.

I gang i et år

I gang i et år

De to servicegartnere er nået ind på opløbsstrækningen i forhold til at gøre Vejle præsentabel til, at alverdens tv-seere og publikummer fra mange lande, skal se Tour-feltet trampe sig igennem Vejles gader. Og der er lagt mange kræfter i – sammen deres kolleger i HedeDanmark, der har entreprisen på den grønne pleje i kommunen, har de plantet gule blomster flere steder i byen, opsat krukker med gule planter og palmer, trimmet græs, buske og træer og samlet skrald, så Vejle kan tage sig godt ud når det hele går løs på søndag.

- Selvfølgelig giver vi den en ekstra tand - det er jo en god reklame. Det er spændende at være med, men det er også hårdt. Vi glæder os også til det er overstået, siger Jonna Baagøe, der sammen med kollegerne kan se frem til ekstra vagter i weekenden op til etapen i byen.

Faktisk er det omkring et år siden, at forberedelserne gik i gang hos HedeDanmark, fortæller Jonna Baagøe:

- Allerede sidste år gik vi i gang med at planlægge arbejdet og eksperimenteret med blomster i krukker ved driftscentret, så vi var sikker på, det var de rigtige farver, og alt var, som det skal være.

Orienteringsløb udfordrer logistikken

Orienteringsløb udfordrer logistikken

Tiden op til den store dag på søndag bliver ekstra presset, da der også finder en anden stor sportsbegivenhed sted få dage før Touren – torsdag er der VM i orienteringsløb i byens gader, og det kan give logistiske udfordringer for klargøringen til Tour de France.

- Vi ved, der bliver spærret af om formiddagen, men vi ved ikke hvor, for ruten må ikke offentliggøres. Så 8.15 i morgen torsdag, får vi at vide, hvor der bliver spærret af, og det glæder fra 8.30 og så til omkring 11.30, siger Marie Louise Baagøe onsdag.

Om de selv skal stå på ruten og heppe på søndag er ikke helt på plads endnu, selvom de begge følger lidt med i Touren.

- Måske, hvis vi ikke er så trætte, at vi bare skal ligge på sofaen. Men så skal vi se det i fjernsynet, for det bliver jo specielt at se ens arbejde på tv til sådan en begivenhed. Det er once in a lifetime, siger Jonna Baagøe.

Selvom arbejdet har trukket store veksler på servicegartnermakkerne, så har stemningen for det meste være god – også selvom der er tætte familiære bånd.

- Vi har da ikke rykket hovederne af hinanden endnu, griner den gulklædte duo.

Del denne