/Files/Images/botanisk-have-anlaeg-af-legeplads-800.jpg

Ny oase i Botanisk Have bliver støbt og dekoreret

Tirsdag i uge 30 begynder støbningen og dekorationen af betonelementerne til den nye legeplads i Botanisk Have. Det gælder blandt andet den vandtrappe, der sammen med trampoliner, svævebane og frugttræer skal være et af Aarhus’ nye grønne samlingssteder.

Aarhusianerne i alle aldre får til efteråret et nyt grønt samlingspunkt i hjertet af byen. Aarhus Kommune anlægger et 3.000 kvm-stort legelandskab i Botanisk Have. Anlægsarbejdet udføres af HedeDanmark i samarbejde med HAGS, der leverer legeredskaberne.

Det store anlægsprojekt kommer – udover ”klassiske” legeplads-elementer som gynger og rutsjebane – også til at byde børn og barnlige sjæle på svævebaner, trampoliner og en godt 50 kvm-stor vandtrappe.

/Files/Images/botanisk-have-støbning-800.jpg Anlægsarbejdet er i gang ved Botanisk Have.

Netop vandtrappen bliver i løbet af uge 30 støbt, formet og dekoreret på legeområdets placering i Botanisk Have af kunstneren Flemming Rasmussen, der er specialiseret i at forme og dekorere skulpturer og elementer til uderum som for eksempel legepladser. Han vil ud over vandtrappen også forme og dekorere en 25 meter lang betonbænk ved legepladsen.

”Botanisk Have er i forvejen en park, hvor man kan opdage naturens elementer og udforske planterne i området. Derfor har vi i udviklingen og planlægningen af det nye område i samråd med Aarhus Kommune og HAGS lagt vægt på at inkludere naturens elementer i legen. Vand er dragende for alle aldre og fællesnævneren for al liv. Ved at inkludere et vandelement i området skaber vi muligheder for en anden slags leg, end der er med traditionelt legeplads-udstyr.”

- Lene Lunghøj, landskabsarkitekt

Den første vandlegeplads i Aarhus

Med muligheden for at få våde sko og strømper adskiller den nye legeplads i Botanisk Have sig fra Aarhus Kommunes andre legepladser. Hans Henrik Rasmussen er driftsansvarlig for kommunens øvrige 50 legepladser i byens parker, og han ser frem til at udvide porteføljen med byens første vandlegeplads.

”Jeg har længe ønsket mig en vandlegeplads i Aarhus. Vi kan jo se, hvor vilde børnene er med springvandet på Havnepladsen, så jeg er sikker på, at vandlegen i kombination med de øvrige legeredskaber og ikke mindst beliggenheden i Botanisk Have bliver et hit,” 

- Hans Henrik Rasmussen, driftsansvarlig

Til glæde for alle

HedeDanmarks egen afdeling for kreative uderum har samarbejdet med specialisterne i uderumsudstyr i virksomheden HAGS om at udtænke planen for legelandskabet til Botanisk Have.

”Det betyder meget for os i HAGS, at vi kan være med til at give aarhusianerne inkluderende uderum, som både børn, voksne og mennesker med en funktionsnedsættelse kan få glæde af. Derfor leverer vi blandt andet en karrusel, hvor også kørestolsbrugere kan få en snurretur. Det store samlende legeredskab kan man bevæge sig under og i – også som kørestolsbruger – og vi har sørget for, at der er god plads omkring redskaberne til at komme rundt,”

- Morten Groth, projektchef i HAGS

Det nye område forventes at stå klar til at blive indtaget af store og små aarhusianere til efteråret.

Del denne