/Files/Images/gravko-elefantanlæg-1500.jpg

Rejsegilde på Nordeuropas største elefantanlæg

HedeDanmark har nu rejst spærene på den over 2.000 kvm store stald i det 14 hektar enorme anlæg midt i Knuthenborg Safaripark. Anlægget skal huse Danmarks fire sidste cirkuselefanter, når de skal på pension på den lollandske savanne til sommer.

Byggeriet af Europas mest avancerede elefantanlæg er i fuld gang, og det kæmpe område har allerede fået søanlæg, sandsø, en stor høj, veje og nu også spær på stalden.

Det blev fejret mandag den 9. marts til rejsegilde på Elefantsletten i Knuthenborg Safaripark, hvor der, vanen tro, var både pølsevogn og hygge omkring de rejste spær.

Til arrangementet fortalte direktør i Knuthenborg Safaripark, Christoffer Knuth om byggeriet, og hvordan anlægget skal hjælpe med at føre elefanterne tilbage til at være elefanter.

Det er HedeDanmark, der er hovedentreprenør på det 14 hektar store elefantanlæg, som de fire pensionerede cirkuselefanter Ramboline, Lara, Djungla og Jenny om få måneder kan boltre sig på som en del af deres nye pensionisttilværelse i Knuthenborg Safaripark.

”Det er en spændende opgave at være med til give elefanterne et bedre liv i den ”frie” natur, som er Knuthenborg og Dyrenes Beskyttelses vision for anlægget. Jeg har glædet mig til rejsegildet, da det indikerer, at vi er godt i gang med projektet,” 

- Flemming Sønderup fra HedeDanmark, der er projektleder på opgaven.
/Files/Images/elefantanlæg-knuthenborg-rejsegilde-1500.jpg

Han fortæller, at arbejdet på elefantanlægget ikke adskiller sig nævneværdigt fra andre anlægsopgaver – og så alligevel:

”At flytte jord og anlægge veje er ikke anderledes end på andre opgaver. Den store forskel ligger i, at slutbrugerne jo er en del større, end vi er vant til, og det kræver andre løsninger. Det er heller ikke hverdagskost at have kameler på besøg midt i anlægsarbejdet.”

- siger Flemming Sønderup
/Files/Images/elefantanlæg-knuthenborg-under-anlægning-1500.jpg

Del denne