/Files/Images/Elefant-fra-Knuthenborg-1500.jpg

Senior-bolig til pensionerede cirkus-elefanter

HedeDanmark står i spidsen for etableringen af det anlæg, der skal danne rammerne om livet for fire tidligere cirkuselefanter i Knuthenborg Safaripark. Den grønne virksomhed har tidligere været ansvarlig for store naturprojekter i alle dele af landet.

Det bliver HedeDanmark, der i løbet af 2020 etablerer det cirka 14 ha store anlæg, som de fire pensionerede cirkuselefanter Ramboline, Lara, Djungla og Jenny om få måneder kan boltre sig på som en del af deres nye pensionisttilværelse i Knuthenborg Safaripark.

De fire forhenværende cirkus-elefanter kommer til Knuthenborg Safaripark i forbindelse med, at vilde dyr i cirkus i 2018 blev forbudt.

/Files/Images/Første-spadestik-Elefantanlæg-i-Knuthenborg-1500.jpg

Mandag den 6. januar tog fødevareminister Mogens Jensen (S) første spadestik med én af HedeDanmarks maskiner til anlægget, som efter planen bliver Europas største og mest avancerede elefantanlæg.

”Vi er glade og stolte over, at vi kan være med til at udføre de visioner, som Knuthenborg Safaripark i samråd med Dyrenes Beskyttelse og førende eksperter har udtænkt, og som nu sikrer, at de fire elefanter kan nyde deres velfortjente otium i omgivelser, der i højere grad ligner naturen på den afrikanske savanne end livet i en cirkusmanege gør,”

- siger Mads Lundhøj, markedschef i HedeDanmark.

Video og billeder: Tak til Knuthenborg Safaripark.

Plads til elefantadfærd

Det nye elefantanlæg kommer med sin imponerende størrelse til at indeholde en række såkaldte ”destinationer”, som de fire elefanter kan vandre imellem –hvor elefanterne blandt andet kan nyde et mudderbad, rulle sig i sand eller gå en tur i vandet.

Ambitionen er, at anlægget skal være et internationalt forbillede for andre safariparker, hvor dyrevelfærd kommer i første række.

”For Knuthenborg Safaripark er elefanternes velfærd det vigtigste. Derfor skal anlægget læne sig så meget som muligt op ad den vilde natur, elefanterne naturligt ville have levet i. Den opgave mener vi, at HedeDanmark er de rette til at løse – særligt grundet deres store erfaring med naturgenopretningsprojekter. Vi har derfor høje forventninger til, at HedeDanmark skaber de ideelle områder til elefanterne i et ambitiøst anlæg, der sætter nye internationale standarder for moderne hold af elefanter,” 

- siger Rasmus Nielsen, chefzoolog i Knuthenborg Safaripark.
Erfaring fra lignende projekter

Erfaring fra lignende projekter

HedeDanmark har i de seneste år løst flere store opgaver med grønne anlæg og naturgenopretning i forbindelse med etablering af bl.a. oplevelsesparken Naturkraft ved Ringkøbing, naturbeskyttelse i Store Vildmose, renovering af Købmagergade i København samt etablering af arealer omkring både Mærsk Tårnet på Nørrebro i København og Novo Nordisks nye internationale hovedsæde i Bagsværd.

Anlægget forventes klar til, at de fire elefanter flytter ind 1. juni 2020.

YDERLIGERE OPLYSNINGER:

Mads Lundhøj, markedschef, HedeDanmark, mobil: 29 16 62 41.
Camilla Haxgart, kommunikationschef, Knuthenborg Safaripark, mobil: 61 13 40 76.
Anne Eisenberg, presseansvarlig, HedeDanmark, mobil: 50 50 72 78.

Del denne