/Files/Images/Panda-anlæg-egekrone-1200.jpg

Stolte anlægsgartnere afleverer pandalandskab

Gåpåmod og forbilledligt samarbejde på pladsen har været afgørende for, at de kinesiske kæmpe-pandaer om få dage kan tage et helt færdigt pandaanlæg i brug.

Det har på mange måder været en særlig opgave, som HedeDanmark Anlægsgartnere i disse dage har færdiggjort og afleveret til de to pandaer, der torsdag den 4. april ankom med specialdekoreret fly til København.

HedeDanmark Anlægsgartnere har i et år arbejdet på at udføre visionerne for anlægget fra BIG og landskabsarkitekterne Schönherr, og anlægget er nu færdiggjort og klar til at blive indtaget af sine kinesiske beboere.

/Files/Images/Panda-anlæg-egekrone-1200.jpg Foto: Jacob Amholt, HedeDanmark Anlægsgartnere

Ifølge regionschef Jacob Amholt er det færdige anlæg først og fremmest et produkt af eksemplarisk samarbejde – ikke kun blandt HedeDanmarks egne folk men også mellem alle entreprenører og underentreprenører involveret i arbejdet:

”Der har været mange aktører på lidt plads, og alle har arbejdet frem mod en stram deadline. Det kunne potentielt have skabt nogle problemer, men alle har fra start været indstillet på at få samarbejdet til at køre og hjælpe hinanden, så vi sammen er kommet i mål,” siger han.

Stolt af gutterne
Etableringen af landskabet i pandaanlægget har blandt andet indebåret en hel del jordarbejde for at forme anlægget, plantning af 25 år gamle platantræer fra Tyskland, placering af kinesiske sten og egekroner til klatring, bambusplantning, specialproduceret hegn og låger støbt som bambus samt belægningsarbejde og etablering af både en grøn væg og en ståltrappe med plateauer. 

”De enkelte opgaver har vi udført mange gange før, men det har naturligvis været lidt specielt at skulle arbejde mellem elefanter, pingviner og kænguruer og på et projekt, der har fået så meget opmærksomhed fra offentligheden,” siger Jacob Amholt og uddyber:

”Nu har vores gutter arbejdet derinde i et år, så de er ved at være vant til dyrelydene. Det er forbundet med en vis stolthed at sige, at man har været med til at lave pandaanlægget i zoo. Jeg er personligt meget stolt af, hvordan de har knoklet og kløet på med krum hals – også når der har været overarbejde.”

Giver mening


Pandaerne er udlånt til København Zoo i 15 år og kan ses af publikum fra torsdag den 11. april. Jacob Amholt skal også ind og se både pandaerne og anlægget:

”Jeg tror, at alt arbejdet kommer til at give mening, når vi ser pandaerne tage det i brug. Vi er tilfredse med det arbejde, vi har leveret, og at det er et projekt, som mange kommer til at få glæde af mange år frem.”

Del denne