/Files/Images/greenkeeping-græsslåning-1500.jpg

TØRKE: Sådan passer du plænen i sommervarmen

Her er et helt simpelt råd til, hvordan du passer på din græsplæne, når hedebølgen skyller ind over landet.

Sommeren er for alvor kommet til Danmark og med en vejrudsigt, der igennem mange uger melder om sol, varme og meget lidt nedbør, er din græsplæne måske ved at være lidt gul og vissen at se på.

/Files/Images/Gul-og-grøn-græsplæne-800.jpg

Der findes dog et helt simpelt råd til, hvordan du bedst muligt beskytter din græsplæne, når den tørre varme bider sig fast. Og det involverer modsat, hvad man måske skulle tro, ikke vanding.

Kort er ikke altid godt

Rise Herlev Wulff er driftsleder i HedeDanmarks OFS-division og tager sig dermed af grøn pleje for både private virksomheder og offentlige myndigheder. Til de private plæneejere har hun ét godt råd.

”Hemmeligheden bag at beskytte sin græsplæne, når det er så varmt og tørt, som det er i øjeblikket, er at sætte sin plæneklipper en centimeter op. Når græsset bliver klippet for kort, så er der ikke noget til at skygge for solen,” forklarer Rise Herlev Wulff. 

/Files/Images/Græsklipper-466.jpg Sæt græsklipperen 1 centimeter op, så beskytter du din plæne mod solen.

Brug for skygge


På græs sidder vækstpunkterne eller de nye skud i bunden af strået. Bliver de udsat for direkte sol og meget høje temperaturer, bliver de spæde skud ødelagt. Så skal græsset skyde helt forfra. Du kan derfor beskytte din græsplæne ved at sørge for, at de nye skud bliver holdt i skyggen.

”Vi skal passe på det vand, vi har, så det er spild af ressourcer at vande sin plæne. Hvis man i stedet sørger for at klippe græsset lidt højere end normalt, så bliver ens græsplæne ved med at være sund, selvom den måske bliver gul,” fortæller Rise Herlev Wulff og uddyber:

”Så snart der falder regn, går fotosyntesen i græsset i gang igen. Så hvis man har sørget for ikke at klippe sin plæne for kort, så går der ikke lang tid fra første regnbyge til man har en grøn plæne igen,” fortæller Rise Herlev Wulff.

Den vand, man sparer på at vande plænen, kan man i stedet give til planterne i bede og krukker, der efter mange dage uden regn modsat plænen godt kan have brug for en tår.

Sund græsplæne uden sprøjtemidler


Læs mere om, hvordan vi holder plænerne flotte hos tunsindvis af danske virksomheder og kommuner. Nederst på siden finder du et par gode tips til plænepleje uden kemi.  

Del denne