/Files/Images/Frederiks_byfornyelse_torv_1500x900.jpg

OMRÅDEFORNYELSE – FREDERIKS

Fakta

Kunde
Viborg Kommune
Rådgiver
LABLAND
Sted
Frederiks
Periode
2021

Kort beskrivelse

Områdefornyelsen i Frederiks skal blandt andet ophøje og fremhæve kartoffelpige-skulpturen og gøre bymidten til et hyggeligt sted. Skulpturen har stået gemt, og det skal der nu laves om på. 

Fra det grønne område vest for hovedgaden ved Brugsen i Frederiks flytter man kartoffelpigen op på en ny rund lyngbakke, der omkranses af en stor bænk, som kan være et samlingssted i centrum. Bakken med skulpturen skal være oplyst om aftenen. Rundt om kartoffelpigen er der blevet sat 27 store egestolper, og på 15 af dem er der blevet sat formidlingsplader op med en tekst, der fortæller om egnen og om kartoffelpigens liv. Området vil blive omkranset af en vildtblomsterblanding, så der meget af året er forskellige blomster og planter at se på og glædes over. 

Omkring bænken bliver der brolagt hårdt brændte klinker, som bliver anlagt i hele og halvrunde cirkler, både i parken og i området ved Brugsen overfor. Det er tanken at inddrage byens indbyggere til hyggelige timer, hvad enten man er til en stille stund i parken, på et tæppe på den nyanlagte plæne, eller vil slappe af på den store kompasbænk. Ved Brugsen er der kommet et helt nyt samlingspunkt, til når der er torvemarkeder eller Open by Night eller andre foreningsarrangementer, hvor dårligt vejr ikke er en udfordring mere, da der er gjort klar til store parasoller, som holder regnen væk, og som svaler på en varm dag.

Frederiks bymidte har simpelthen fået en hel ny oplevelse i det nye smukke anlæg, hvor man ville komme til at tilbringe mange gode timer, hvad enten man er indbygger i Frederiks eller kommer udefra.

/Files/Images/Frederiks_kartoffelpige-skulptur_tilrettet.jpg