Arbejde under åben himmel – fra minus 10 til plus 25

Tip til marts - bragt i HedeDanmarks Skovkalender 2024.

Året rundt er skovarbejdernes arbejdsplads ude i skoven, hvor de løser en lang række praktiske opgaver. Arbejdsopgaverne skifter i takt med årstiderne, dog er én ting sikkert; arbejde under åben himmel om det så er minus 10 grader eller plus 25 grader. 

Opgaverne varierer henover året. Vinteren byder på skovning af træer, som er for store til maskinen. Om foråret og efteråret er det primært plantning og efterbedring. Sommeren bruges på renholdelse i kulturerne samt sommerskovninger.  Året rundt løses også opgaver, som fremmer biodiversiteten. 

Arbejdsopgaverne har udviklet sig i takt med, at der er kommet flere hjælpeværktøjer. Eksempelvis kom motorsaven først frem i 1950’erne, før det anvendte man håndredskaber som økser, kiler og save. 

Skovarbejderne er en vigtig del af skovbruget. De besidder et lokalkendskab, som er væsentligt for at kunne udføre vanskelige opgaver, en teknisk kunnen ift. at vedligeholde redskaberne og en forståelse for de levende planter og skoven som et økosystem i øvrigt.

Del denne